SKAMONLINE l Minden egyben a népszerű norvég sorozatról és a remakekről

JELENLEG FUTÓ SOROZATOK

WTFOCK - 4. évad - Kato
Legfrissebb részek: 4. rész - megnézem a korábbiakat is
------------------------------------------------------
klip 1, klip 2, klip 3, klip 4, klip 5, klip 6, klip 7, klip 8, klip 9

SKAM ESPANA - 4. évad - Amira
Legfrissebb részek: 4.rész - megnézem a korábbiakat is
------------------------------------------------------
klip 1, klip 2, klip 3, klip 4, klip 5, klip 6, klip 7, klip 8

DRUCK - 5. évad - Nora - Szeptember 20.
Legfrissebb részek: 1. rész - megnézem a korábbiakat is
------------------------------------------------------
teljes

 

A SKAM egy norvég tini sorozat, mely a Hartvig Nissen Középiskolában játszódik, és néhány norvég fiatal mindennapjait, problémáit mutatja be. A sorozat igen komoly témákat érint, melyek valóban igen sok fiatalt érintenek a valóságban: erőszak, homoszexualitás, iszlám, étkezési zavarok. A sorozat 2015-ben indult és 2017-ben fejeződött be, 4 évaddal. A sorozat Julie Andem nevéhez kötődik. Különlegessége, hogy a sorozat valós időben játszódik, tehát nem hetente részenként érkeznek az új epizódok, hanem naponta pár perces klipekben. Minden évadnak más a főszereplője.

 

A SKAM France a norvég SKAM sorozat első remake változata, tehát teljesen ugyanazon a sémán és történeten alapulnak a részek, csak a francia fiatalok mindennapjait és életük sajátosságait figyelhetjük meg benne. Az első két évad teljesen ugyanolyan, mint az eredeti sorozat, azonban a 3. évadtól kezdve a rendező, David Hourrégue valamilyen szinten eltért, ezzel belecsempészve a franciák sajátosságait. Témái között igen erősen megtalálható a homoszexualitás, a mentális betegségek, valamint az evési zavarok és függőségek témaköre. A sorozat olyan sikeres lett, hogy további évadokat is kapott Julie Andem beleegyezésével és segítségével. Jelenleg 6 évada van, azonban a sorozat a 8. évadig biztos, hogy folytatódik, azonban már új szereplőgárdával.

 

A WTFock a norvég SKAM sorozat belga változata, a belga fiatalok életének bemutatása. A sorozatnak jelenleg 3 évada van, valamint egy különkiadás, mely WTFockdown néven lett ismert. Ennek során a karakterek karanténban eltöltött napjait követhették a rajongók nyomon. A 4. évad forgatás alatt van. Igen erősen megjelenik benne a homofóbia.

 

Nem a WTFock az egyetlen, amely eltért az eredeti "SKAM XY" formátumú címtől, hanem a német verzió is, mely Druck névvel lett híres. Különlegessége a SKAM sorozatok közül az, hogy ez volt az első, amely transznemű szereplőt is megjelenített a képernyőn. Jelenleg 4 évada van, azonban a sorozat szintén olyan sikeres lett, hogy újabb évadokat kapott. Az 5. évad hamarosan érkezik.

 

A SKAM Espana az eredeti norvég sorozatnak a spanyol kiadása, mely szintén több változtatással is élt már az első évadoktól kezdve, ezzel különlegesebbé és spanyolosabbá téve a sorozatot. Több tekintetben is történt változás az évadokban, ez volt az első remake, amelynek az egyik évada dupla főszereplős, tehát osztott nézetű volt. Továbbá az első volt a remake-k közül, melyben leszbikus pár jelent meg. Jelenleg 3 évada van, a 4. hamarosan érkezik.

 

Az olasz verzió, a SKAM Italia szintén a korai remake-k közé tartozik, ez volt a 2. változat, és az első azok közül, akik megváltoztatták a történet menetét, felcserélték az évadokat. Tovább ez az első SKAM sorozat, mely annyira népszerűnek bizonyult, hogy a 4. évad során már nem tartották az eredeti valós idejű, klipek szerinti vetítést, ugyanis a 4. évad premierje már a világ egyik legnépszerűbb streaming portálján volt, a Netflixen. A teljes sorozat felkerült a Netflixre, azonban ez Magyarországról nem elérhető.

 

A SKAM NL a sorozat holland verziója, és szintén egyedi, de sajnos nem jó dolog miatt. Ez volt az első remake, amely 2 évad után kaszát kapott. A rajongók petíciót indítottak a harmadik évad leforgatásáért. Ha szeretnéd te is aláírni ide kattintva megteheted. Az egyetlen remake, amiben eredeti SKAM színész és karakter is feltűnik.

 

A SKAM Austin az amerikai verziója a sorozatnak. Különlegessége az, hogy a forgatókönyv teljesen a sorozat eredeti rendezőjéhez, Julie Andem kezéhez köthető. Ez volt az első remake, amiben Julie részt vett. Annak ellenére, hogy szintén Julie sorozata volt a népszerűség elmaradt. A sorozat egyelőre szintén a 2. évadnál megállt, nem tudni, hogy lesz e 3. évad. Julie elmondta, hogy nem tudja tovább folytatni a sorozatot.

 

 

01. főoldal
02. SKAM
03. multimédia
04. egyéb tartalmak
05. nosztalgia posztok

 

 

    
    
    
Jelentkezz a chatben! :)
Képre vár: -

 

Név: SKAMONLINE
Szerkesztő: Letti - lettaletti25@gmail.com
Design: Letti #4
Téma: A norvég SKAM című sorozat, valamint annak remake változatai
Témakör: TV-sorozat
Nyitás: 2020.07. 21.

Az oldalon mindenhol fel van tüntetve a forrás, ezen kívül a további tartalom teljesen saját, ezért a lopás és másolás tilos! A szerkesztő nem áll kapcsolatban semmilyen módon sem a sorozat készítőivel, sem a színészekkel!

KÖVESD AZ OLDALT INSTAGRAMON
 

 
Hírek

insta update

2020.07.28. 10:26, Letti

Marilyn (Skam France) mint már korábbi posztban említettem a Pireneusokban vett részt egy kis sátrazós túrán. Erről kaptunk tőle újabb képeket. Azért rakok fel minden videót is, amin amúgy ő maga nincs rajta, mert szerintem gyönyörű helyeken jár/járt, és tökre érdemes másoknak is látni! :)

A franciáktól is kaptunk újabb frissítéseket. A francetvslash instagram oldalán osztott meg egy újabb Skam France tartalmat, melyen Louise Malek-ot láthatjuk. Nem tudom már hogy hol, miért is mikor, de valahol úgy olvastam, hogy ő lesz a Skam France 7. évadának központi karaktere. Igazából fura lesz, hogy szinte teljesen ismeretlenek lesznek a központban, de nagyon örülnék, ha valóban Jo karaktere lenne a központi szereplőt, mert a lamifex csapatból ő került a legközelebb a szívemhez, és igenis nagyon érdekel Jocelyn!!! :DDD élete. A kép pedig hihetetlenül aranyos róla. :) Winona is kirakott magáról egy újabb képet. :)

Anselmről (Druck) kaptunk egy éneklős videót, Lukas (Druck) is posztolt egy újabb sztorit, valamint Nicholas (Skam Italia) is rak fel újabb és újabb graffitik előtt pózolós képeket. Hogy tényleg csak pózolnak előtte a barátokkal, vagy ezeket ők maguk csinálták, azt sajnos nem tudom! :)

Továbbá egy kicsi újítás megint emberek terén. Zoe Love Smith (imádom a nevét) a SkamNL-ből is folyamatosan osztogatja az újabb képeket. Az ő történetét nem láttam (Noora), csakis jeleneteket, gifeket, képeket láttam belőle, viszont már ebből is meg tudtam állapítani, hogy az egyik legkülönlegesebb Noorhelm sztori. Noah teljesen más William karakter mint a többi. Legalább is a kisjelentekből nekem ez jött le. A liftes jelenetet imádtam. :) Az egyik képen egyébként Florian (NL Isak, a sorozatban Lucas) is rajta van.

 

Michelangelo Fortuzzi - LILA

2020.07.28. 09:09, Letti
Megtévesztő lehet a neve ugyan, de a mi német Michi-nk (német Isak) sem ült tétlenül. Jelenleg egy kisfilmen dolgozik, melynek a címe LILA. A kisfilm körülbelül 30 perces, melynek középpotnjában egy olasz bevándorló (Bernardo) fia, Gino áll. A LILA egy fiatal serdülő portréja. A családról, a szerelemről és a kétségbeesésről szól - és hogy egy ember meddig hajlandó elmenni bizonyos dolgokért.
Gino és apja Berlinben élnek igen rossz körülmények között. Az életüket továbbá nehezíti az, hogy Bernardo egy ideje beteg, emiatt nagyon függ a fiától. A munka előtt és után Gino vigyáz az apjára, és mindent megtesz a háztartásért. A barátnője, Gloria és az unokatestvére, Valerio mindenhol támogatják. Mivel Bernardo már nem dolgozik, Gino még nagyobb nyomás alatt van, hogy elég pénzt keressen. Bernardo állapota hetről hétre romlik, amíg sürgősen műtétre szorul. Mivel azonban ezt nem fedezi az egészségbiztosítás, Ginonak kell állnia a költségeket. Tehát több pénzt kell keresnie - de nem tudja, hogyan. Ugyanakkor Gloria volt barátja, Momo ismét megjelenik, aki még mindig szereti Gloriát, és ezt demonstrálni is akarja. Így Momo jelenti Gino számára a másik fenyegetést, amelyre nem talál megoldást. Végül mind a két probléma egyre csak súlyosbodik, és Gino nem lát más lehetőséget, csak azt ha bűnügyekbe belekeveredik. Unokatestvéreivel együtt így megtámadja Momo italboltját.
Mi a célja a filmnek?
A küldetésünk egy kiváló minőségű rövid film előállítása, amely a lehető legrealisztikusabban ábrázolja Gint és az ő környezetét. A nagy képernyőn akarunk lenni - azt akarjuk, hogy filmünket olyan nemzetközi filmfesztiválokon jelenítsék meg, mint Cannes, Velence, Berlin stb. Utána pedig szeretnénk, ha a film különféle streaming portálokon is megtalálható lehetne kisfilm formájában. Helytelen lenne a filmet egy meghatározott célcsoportra korlátozni. Mindenki kissé azonosulhat a főszereplővel.
 
Mennyi pénz szükséges a forgatáshoz?
A projekt elképzelésének megvalósításához és a teljes potenciál kiaknázásához a saját pénzünk nem elegendő. Bizonyos pontokban csökkentenünk kellene a projektet, mely a minőség kárára menne. Kár lenne, ha nem tudnánk elkészíteni a LILA-t úgy, ahogyan szándékozunk. Hozzájárulunk a német kultúrához és a német filmkörnyezethez - és ezért támogatásra van szükségünk. Szükségünk van a pénzre, hogy megszerehessük a forgatási engedélyeket, illetve az ezen kívül felmerülő költségekre és az étkeztetésre is gondolni kell.  Ezenkívül felmerül a költségek a helyszínek és az étkezés számára. A film elkészülte után a fesztiválokra való pályázat szintén pénzbe kerül. 
 
Kik állnak a film mögött?
A szereplőgárdát kiváló színészek és fiatal tehetségek alkotják. A főszereplő Michelangelo Fortuzzi, testvére, Valentino Fortuzzi és apjuk, Alberto Fortuzzi pedig a mellékszerepeket játsszák. A LILA-n a színészcsalád először jelenik meg a kamera előtt. A főszereplő barátnőjét Julia Obst alakítja. A filmben feltűnik még Huseyin Ekici, Cakir Emre és Kenan Taner.
A rövidfilmet Ali Ashoori írta, Sebastian Nordmann rendezte, a kamera mögött pedig Ben Tran áll. Természetesen sokkal több kreatív és filmszerető ember van a projekt mögött, akik közül néhányan a filmiparban is dolgoznak, míg mások számára a forgatásban való részvétel az első filmes élmény. 
 
A filmre egyébként gyűjtenek is, augusztus 10-ig lehet adományozni.
Ha felkeltette érdeklődésed a kisfilm és az, hogy hogyan alakul a forgatás, kövesd facebookon vagy instagramon!
 

KÖSZÖNET!

2020.07.28. 08:59, Letti

Sziasztok!

Ez egy rendhagyó poszt, nem is tervezek nagyon ilyeneket megosztani, viszont néha szeretnék ilyen módon is kommunikálni. Szeretnék köszönetet mondani azért, hogy azt látom, valóban van érdeklődés az oldal felé. A látogatók száma fokozatosan elkezdett nőni, valamint tegnap több mint 130-an látogattátok meg az oldalt. Ez nem csak hihetetlenül jólesik, hanem egy megerősítés is annak terén, hogy nem feleslegesen teszek bele ennyi energiát, nem hiába dolgozom nap mint nap azon, hogy minél tartalmasabb és naprakészebb legyen az oldal. 

Nagyon nagyon köszönöm nektek, csak így tovább. :D Nagyon remélem, hogy mindenki megtalálja a kedvére való tartalmakat a honlapon. :) Ha esetleg lenne bármire igény, amire utalást sem láttok, hogy készülőben van, kérlek írjátok meg a chatben és meglátom, hogy mit tehetek, ugyanis az oldalt a látogatóknak csinálom és nem magamnak. :)

Azt, hogy hol tudjátok nézni a sorozatokat igyekeztem jobban kiemelni. Legalább is számomra eddig elveszett ott a sok betű és menüpont között, úgy gondolom, hogy most sokkal feltünőbb ez a menüpont, és talán a legfontosabb része az oldalnak!

Köszönöm!

Ulrikke Falch - borderline személyiségzavarom van

2020.07.27. 14:29, Letti

Ulrikke Falch igen híres volt arról, hogy instagramján kendőzetlenül vállalta minden hibáját, megosztotta az oldalon fájdalmait, testével és szorongásával kapcsolatos gondolatai, valamint alacsony önértékelését. A mai világban egyre erősebb a body shaming jelensége, és amellett, hogy aktív feminista erőteljesen küzdött ezen jelenség ellen is.

Készített egy dokumentumfilmet a feminizmusról, valamint írt egy könyvet is, a Jenteloven-t, mellyel igyekszik „harcolni a testi ideálokról való szűk gondolkodás, a diszkriminációt, a zaklatás és az igazságtalanság” ellen. Ezekkel és instagram fiókjával Ulrikke-t tekintették annak a hangnak, amelyet nem lehetett nem észrevenni. Mind tudjuk, hogy a hírnévnek ára van, azonban erről az árról a sztárok nem beszélnek. Ulrikke sem beszélt. Egészen mostansáig.

„Meg akarom mutatni az emberiség bonyolultságát. Meg akarom ingatni azt az illúziót, hogy attól, mert az ember sok pénzt keres máris minden jó és elszáll minden problémája. Különleges szokása az emberiségnek, hogy megszokjuk, hogy a TV-ben vagy az interneten nézzük, követjük az embereket, azonban meg akarom mutatni azt is, hogy mi is valódi emberek vagyunk problémákkal."

Azonban, mint mindenkit, Ulrikke-t is elérte a negativitás és a rosszallás. Korábban már volt, hogy pár hétre deaktiválta instagram fiókját, azonban utána visszatért, és újra megosztotta az újabb és újabb képeit, videóit és a véleményét. A hírnévvel való negatív hatások láthattuk már nem egy híresség esetében, hogy mennyire ki tudják készíteni az embereket. Több SKAM színész is úgy nyilatkozott, hogy igazából ő szeretne egy teljesen normális és átlagos életet élni, azonban mégsem teheti meg. Ulrikke szintén ezek között van, ezért is döntött úgy, hogy elhagyja a közösségi oldalakat.

„Időnként annyira súlyosan kijött rajtam a betegség, hogy nem tudtam előre gondolkodni. Nem voltak céljaim, nem tudtam tervezni, ezért azt sem tudtam elképzelni, hogy hol leszek egy év múlva.”

Az oldalán jelenlévő negativitás már olyan szinteket öltött, hogy a folyamatos gyűlölet mellett már halálos fenyegetéseket is kapott. Ennek ellenére Ulrikke mégis úgy érezte, hogy a feladata az, hogy segítsen másoknak, és ezek a fajta visszajelzések igenis megerősítették abban, hogy csinálnia kell, amit elkezdett.

„És a legrosszabb az, hogy ami egyébként megerősítő érzést adott nekem, az valójában a szorongásom alapja volt. Az elutasítás érzése.”

Ezért a színésznő 2020 februárjában úgy döntött, hogy búcsút int 1 millió követőjének, és letörli instagram profilját.

A dán TV2 készített Ulrikke-vel egy sorozatot, Ulrikke uden skam címmel, melynek első része június 10-én került fel a tv2 oldalára.

A SKAM-csillag, Ulrikke Falc élete kívülről nézve tökéletes lehet, azonban egy személyes válság, betegség hatására Dániába költözik, ahol megpróbálja újraindítani az életét és megtanulni két lábbal állni a talajon.

A sorozat teljesen valóságos képet nyújt Ulrikke életéről, valamint valószínűleg több sztár is felismerheti benne saját életét. Amikor a rendetlen hotelszobájában a kamerába sikoltozva próbálja felhívni az anyját, aki nem veszi fel a telefont. Bemutatja az életét, amelyben több mint 100.000 koronával tartozik az apjának, a nem túl felhőtlen viszonyát az édesanyával, valamint beszél arról, hogy borderline személyiségzavarral diagnosztizálták. Hogy ő is egy fiatal lány, akinek van fájdalom az életében.

„Igazából soha nem voltam biztos abban, hogy ki is vagyok én valójában. Amikor jött az esély, hogy szerepet vállalhatok a sorozatban, mely tudtam, hogy nyilvánossággal jár együtt tudtam, hogy pozitívnak kell lennem, hogy példát kell mutatnom. Hogy részt kell vennem a feminizmusban és a body positivism mozgalomban. Azonban belül egyáltalán nem éreztem jól magam."

Valójában a dokumentumfilm sorozatot úgy tervezták, hogy Ulrikke csak interjúkat adott volna, valamint beszélt volna magáról az iparágról, valamint arról, hogy milyen nagy hatással van a külső megerősítés fiatal korban az önképre. De Ulrikke úgy érezte, hogy ez nem elég. Ezért is merül fel a kérdés, hogy miért is engedte meg a színésznő, hogy a közönség, az emberek, akik miatt korábban instagram profilját is letörölte és súlyosbította pszcihés állapotát újra ilyen közel kerüljön hozzá?

„Megtanultam nagyon őszintének és nyitottnak lenni, azonban egy televíziós műsor nem tudja bemutatni, ábrázolni az egész embert. Tehát annak ellenére, hogy magam a sorozat nagyon őszinte igenis vannak olyan oldalaim, amelyeket nem mutatok meg. Ha az emberek valamilyen véleménnyel odaállnak elém már elég erőm van ahhoz, hogy egyszerűen azt mondjam: Te nem ismersz engem.”

A színésznő azt is felismerte, hogy nem tudja teljesen komolyan venni az érzéseit, és fájdalmait és problémáit alkohollal, bulizással és a megerősítés hajkurászásával próbálta megoldani, kiváltani. Pont mint igen sok híresség, akik végül a rehabon végzik.

„Amikor elvesztette követőket, negatív megjegyzéseket kaptam, vagy épp csak nem lájkolták annyian a bejegyzéseimet, mint az az elvárt volt elutasítva érezte magam. Féltem, hogy nem vagyok elég vicces.”

A színésznő ráébredt arra, hogy nem folytathatja tovább úgy az életét, hogy a külseje hadakozik a belsejével. Hogy mintha nem is ugyanaz az ember lenne. Ezért is döntött amellett, hogy ideje megszabadulni az olyan dolgoktól, amelyek fájdalmat okoztak neki.

„De rájöttem arra, hogy igazából nem kell felelősséget vállalnom semmiért, és jelenleg nem tudok másoknak sem segíteni, mert önmagamon dolgozom.”

Ennek első lépése volt az Instagram fiók törlése. Második lépésként pedig megkezdett egy terápiát, hogy megtanuljon a személyiségzavarával együttélni.

„A diagnózis reményt adott nekem. Van kezelése, van megoldás. Most hetente kétszer járok terápiára, és ez néhány évig így is marad. Hosszú távon elköteleztem magam, hogy lassan, de folyamatosan fejlesszem önmagam.”

Továbbá a megtisztulás harmadik lépése, hogy őszintén tudjon beszélni érzéseiről önmagának ás másoknak is.

„Mindenki azt kérdezi a másiktól mikor összetalálkoznak, hogy hogy van, a válasz mégsem őszinte az esetek igen nagy százalékában. Mindannyian aggódunk amiatt, amit mások gondolnak rólunk, szégyenlősek vagyunk és rossz az érzéseinkről beszélni. Ezért az emberek annyit válaszolnak: jól.”

És természetesen a mentális betegségekkel élőkkel szemben is megmutatkozik a diszkrimináció.

„Még mindig előítéletesek az emberek az személyiségzavarokkal kapcsolatban. Ennek nagy része azonban tudatlanságból származik, részben azért, mert úgy gondolják, hogy az érzelmileg instabil emberek csak a figyelemre vágynak.”

Pedig mind tudjuk, hogy ez nem igaz. (Erről én is írtam részletesebben, hogy mi a különbség figyelemhiány és betegség között, ha esetleg érdekel ide kattintva elolvashatod.)

A színésznő jelenleg inkább teljesen magánjellegű dolgaival szeretne törődni, mint például a jogosítvány vagy épp a tanári diploma megszerzése.

„Még mindig nagyon nehéz, de legalább már van reményem, és eddig ilyen nem volt. Most, hogy a jövőre gondolok, van, hogy fantasztikusan érzem magam.”

Tervezek további cikkeket is Ulrikke-vel kapcsolatban, ugyanis megvannak felrakott IGTV videói, amelyekben teljesen őszintén beszél érzéseiről. Ezeket mindenféleképp szeretném majd idővel elhozni nektek, ugyanis szerintem teljesen tanulságos az esete, és teljesen reálisnak látom azt, hogy a démonjainktól igenis úgy fogunk tudni csak megszabadulni, ha merünk segítséget kérni, majd merünk változtatni és a mérgező tevékenységeket kiírtani az életünkből. Remélem tetszett a cikk. Nektek mi a véleményetek a témával kapcsolatban? 

insta update

2020.07.27. 12:57, Letti

A Skam Franceből többen is töltöttek fel újabb tartalmakat instagramra. Marilyn egy hátizsákos, sátrazós túrán vesz részt jelenleg, és innen osztott meg újabb tartalmakat. Egyébként a Pireneusokban kirándul. Sohan is töltött fel egy új képet talán egy moziból. Flavie is megosztott egy képet Lula-val, amin épp a szövegüket gyakorolták. Kaptunk egy újabb képet a Parlons d'autre Chose-ból, Aliénor és Maxence kisfilmjéből. Winona is megosztott egy új képet, valamint Axel egy videót, melyben megint megmutatja nekünk zenei tudását.

A Skam Italiasoktól továbbra is inkább a bikini kontentet kapjuk, Greta a tipikus szelfikkel, Ludociva egy egyszerű, de mégis gyönyörű képet töltött fel, de komolyan. Hát micsoda táj. Benni pedig továbbra is töltögeti a kis hajós útjukról, bulijukról az újabb és újabb képeket. Esküszöm, nem lehet őket egyszerűen követni! :D

Kivételesen az Espana-sok annyira nem aktívak. Vagy csak én maradok le. Nicole töltött fel 2 újabb képet, valamint Gabriel egy táncikálós videót, amelyben egy Levis pólót reklámoz.

Tarjei projektjei

2020.07.27. 10:15, Letti

Mint már többször is említettem, Tarjei igen aktívan tevékenykedik a színészet terén. Jelenleg is több futó projektje és több színházi darabja is van. Most három projektjével kapcsolatban hoztam néhány hírt és infót.

A Gledelig Jul című filmje már utómunkálatok alatt van, jelenleg vágják össze a hangot a képpel, melyről egy videót is kaptunk. A film premierje 2020. október 30-án lesz.

Egy kisebb projektben is részt vett Tarjei július 24-én. Van a REAL LIFE nevezetű projekt, mely azokra a tevékenységekre összpontosít, amelyek napi szinten megteszünk, megcsinálunk, nem is fogjuk fel, hogy mennyire fontos az életünkben, és hogy a valós életünknek mennyire része. A projekt keretein belül filmek nem készülnek, csak kisebb klipek, amelyeket facebook eseményekben jelentenek be, ugyanis ingyenes részt lehet venni egy-egy ilyen 'forgatáson'. A projekt 10 részből áll, minden jelenetben különböző emberekből áll a színészi banda. Tarjei a 9. jelenetben szerepelt barátnőjével, Ida Haugennel, mely egy valódi szerelmi jelentet mutatott be. A forgatáson való részvétel mint már említettem ingyenes volt, azonban mivel egy buszon volt a forgatás, ezért a buszjegyet a nézőknek is ki kellett fizetni.

Továbbá egy kisfilmben is szerepet kapott, melynek a címe Hemale Education. A történet írója Mari Ørstavik, a rendező pedig Frøydis Moe. A kisfilm forgatásának utolsó napja július 19 volt. Elhoztam néhány képet és videót erről a projektről is! :) A videók között azt is láthatjátok, ahogy a fiúk egy kis lazító gyakorlatként a Head Shoulders Knees & Toes című igen híres gyerekdalt éneklik és táncolják. :)

Továbbá a már korábban feltöltött Skitten snø című sorozatánál cseréltem a youtube-s linkeket a saját magam által feltöltött linkekre. Korábban már elkezdtem töltögetni, csak sajnos a 2. résznél megakadt, ezért a maradékhoz belinkeltem a youtube-n talált linkeket. Azonban szerettem volna, ha végig az általam feltöltött linkek jelennek meg, szóval ezt most pótoltam. A sorozatot ide kattintva nézhetitek meg!

Új kinézet

2020.07.26. 21:31, Letti

Halihó! :)

Igen, tudom, hisz még csak most nyitottam ki, miért váltok máris kinézetet? Régen is ilyen voltam, gyorsan ráuntam 1-1 designra és leváltottam, de a válasz egyébként nagyon egyszerű. Az egy nagyon basic, nyitó design volt, amit egyébként nem szerettem. Így most volt egy kis időm, és összedobtam egy újabbat. Szerettem volna, ha kicsit jobban, hivatalosabban néz ki az oldal, nem pedig olyan kezdetlegesen. Gondolkodtam azon is, hogy a modulok is kapnak kinézetet, el is kezdtem csinálni és kódolni, de rájöttem, hogy nem akarom ennyire túlcsicsázni a dolgot. Szép, csodaszépeket szoktam látni, és régen én is mindig azon igyekeztem, hogy minél szebb, minél eredetibb legyen minden része az oldalnak. Azonban úgy érzem, hogy jelenleg, 25 éves fejjel, munkával sokkal jobban illik hozzám ez az egyszerűség, ráadásul sokkal kezelhetőbb is számomra. :) 

Úgy hogy ez lenne az oldal új kinézete, Noora, William és Sana főszereplésével. :) Remélem tetszik. Én nagyon szeretem. Nagyon szerettem ezeket a jeleneteket, főleg az egésznek a képi világát. A ruhák, a színek, minden annyira jól passzol. Ezért esett erre a választásom. :)

Letti

insta update

2020.07.26. 20:54, Letti

Mint már korábbi posztokban is megjelent, Iman és férje Mourad utazgatnak Norvégiában (jól teszik). Pontosabban, utazgattak. Mint kiderült autóval csináltak egy dél-norvég körutat. A képek mellett a pontos útvonalat is megosztotta Iman. Valójában ugyanilyen utat tervezek én is, minimális változásokkal. Mint már nála és Cengiznél is emlegettem: irigy vagyok. :D Főleg most, hogy megláttam Iman új képeit Bergenből és Trondheimből. Bergen a legnagyobb vágyam hogy egyszer láthassam! Sőt, ha az élet úgy adja szívesen élnék is ott. Trondheim pedig egyszerűen csak csodás. Ha nem láttátok még ezeket a városokat ajánlom, hogy keressetek rá!! Viszont ennyire hideg van Trondheimben, hogy kabátban vannak? :D

Éééés végre újabb személyt mutatok be és hozok el nektek. Suus de Nies a SKAM NL-ből ismerhető, Isa-t (Eva) játsza. Ő is több posztot is megosztott az instagram oldalán.

És újabb emberek! Betörnek az oldalra az amerikaiak is. Az már biztos elmondható róluk, hogy rendkívül állatbarátok, hiszen Julie és Kennedy is kutyusokkal közös fotókat osztottak meg. Cukiság faktor level 100. :)

És az igen aktív Skam Espana-s Ruth is megosztott újabb videókat. Spanyolul még annyira se tudok, mint a többi nyelven, úgyhogy tényleg gőzöm sincs sajnos, hogy miről beszél. :(((

Egyébként a Skam France menüpontjai szinte teljesek lettek, még a zenei listák hiányoznak 4 évadnál, de amint lesz időm dolgozom rajta majd, valamint a többi sorozaton is. Csak hát szeretnék cikkeket, interjúkat is megosztani veletek, nem csak képeket. :) Szép estét!

insta update

2020.07.26. 13:19, Letti

Újabb nap, újabb insta posztok. Sok. Megint. :)

Giancarlo (Skam Italia) új sorozatáról posztolt, a Ritoccátiról. A sorozat egy mini sorozat lesz, ő pedig Marco szerepében fog feltűnni. A képekre kattintva videókat is megnézhettek belőle. :)

Gabriel (Skam Espana) is új sorozatban fog feltűnni. A HIT című sorozat egy 13 részes spanyol sorozat lesz, mely 2020-ban jelenik meg, Gabriel pedig Daríó szerepében fog feltűnni az összes részben. A nagy képre kattintva megnézhetitek a trailert.

Cengiz (Skam) és Maiken igen aktívan posztolgat utolsó kettesben töltött nyaralásáról. Most a Geirangerben töltött órákról hoztam nektek pár képet. Még mindig rettentő féltékeny vagy és még mindig imádom őket! <3

A Skam Espana további szereplői is megosztottak néhány új posztot. Ruth két videós formátumú insta sztorit tett közzé, Rizha Ruth és a saját tegnapi születésnapi bulija előtt posztolt, Alex pedig további két képet rakott ki.

A Skam Italia tagjai is aktívan posztolgatják nyaralós fotóikat és videóikat, Benni és Greta is több képet megosztott magáról a napokban. 

A Druckból ismert Lea egy hirdetést tett közzé, melyben fürdőruhákat reklámoz, valamint ha az ő általa kapott kóddal, az aavaloveslea-val vásároltok, akkor 15% kedvezményt kaptok. Axelről (Skam France) is kaptunk új posztokat, valamint a már korábban emlegetett kisfilmhez, melyet Aliénor (Skam France) rendez, is kaptunk egy promo képet, melyen Maxence  (Skam France) is feltűnik.

Boldog születésnapot!

2020.07.26. 08:36, Letti

Július 24-én volt Ruth Bosser (Skam Espana) 21. születésnapja, melyet egy hatalmas bulival ünnepelt meg. A bulin Skambeli kollégái is részt vettek. Utólag is boldog születésnapot!

De még mindig nincs vége, ugyanis ma ünnepli 21. születésnapját a mi spanyol Even-ünk, Rizha! Nagyon boldog születésnapot! <3