SKAMONLINE l Minden egyben a népszerű norvég sorozatról és a remakekről

SKAM OG - Az eredeti norvég sorozat

A SKAM egy norvég tini sorozat, mely a Hartvig Nissen Középiskolában játszódik, és néhány norvég fiatal mindennapjait, problémáit mutatja be. A sorozat igen komoly témákat érint, melyek valóban igen sok fiatalt érintenek a valóságban: erőszak, homoszexualitás, iszlám, étkezési zavarok. A sorozat 2015-ben indult és 2017-ben fejeződött be, 4 évaddal. A sorozat Julie Andem nevéhez kötődik. Különlegessége, hogy a sorozat valós időben játszódik, tehát nem hetente részenként érkeznek az új epizódok, hanem naponta pár perces klipekben. Minden évadnak más a főszereplője.

  

Évadok száma: 4 - IMDB értékelés: 8,7

HÍREK - ÉVADOK - KARAKTEREK - SZÍNÉSZEK

hivatalos oldal

SKAM FRANCE - A francia verzió 

A SKAM France a norvég SKAM sorozat első remake változata, tehát teljesen ugyanazon a sémán és történeten alapulnak a részek, csak a francia fiatalok mindennapjait és életük sajátosságait figyelhetjük meg benne. Az első két évad teljesen ugyanolyan, mint az eredeti sorozat, azonban a 3. évadtól kezdve a rendező, David Hourrégue valamilyen szinten eltért, ezzel belecsempészve a franciák sajátosságait. Témái között igen erősen megtalálható a homoszexualitás, a mentális betegségek, valamint az evési zavarok és függőségek témaköre. A sorozat olyan sikeres lett, hogy további évadokat is kapott Julie Andem beleegyezésével és segítségével. Jelenleg 6 évada van, azonban a sorozat a 8. évadig biztos, hogy folytatódik, azonban már új szereplőgárdával.

  

Évadok száma: 6 - IMDB értékelés: 8,2

 HÍREK - ÉVADOK - KARAKTEREK - SZÍNÉSZEK

hivatalos oldal - instagram oldal

WTFock - A belga verzió 

A WTFock a norvég SKAM sorozat belga változata, a belga fiatalok életének bemutatása. A sorozatnak jelenleg 3 évada van, valamint egy különkiadás, mely WTFockdown néven lett ismert. Ennek során a karakterek karanténban eltöltött napjait követhették a rajongók nyomon. A 4. évad forgatás alatt van. Igen erősen megjelenik benne a homofóbia.

  

Évadok száma: 3 + WTFockdown - IMDB értékelés: 8,3

HÍREK - ÉVADOK - KARAKTEREK - SZÍNÉSZEK

hivatalos oldal - instagram oldal

DRUCK - A német verzió 

Nem a WTFock az egyetlen, amely eltért az eredeti "SKAM XY" formátumú címtől, hanem a német verzió is, mely Druck névvel lett híres. Különlegessége a SKAM sorozatok közül az, hogy ez volt az első, amely transznemű szereplőt is megjelenített a képernyőn. Jelenleg 4 évada van, azonban a sorozat szintén olyan sikeres lett, hogy újabb évadokat kapott. Az 5. évad hamarosan érkezik.

  

Évadok száma: 4 - IMDB értékelés: 7,7

HÍREK - ÉVADOK - KARAKTEREK - SZÍNÉSZEK

SKAM Espana - A spanyol verzió 

A SKAM Espana az eredeti norvég sorozatnak a spanyol kiadása, mely szintén több változtatással is élt már az első évadoktól kezdve, ezzel különlegesebbé és spanyolosabbá téve a sorozatot. Több tekintetben is történt változás az évadokban, ez volt az első remake, amelynek az egyik évada dupla főszereplős, tehát osztott nézetű volt. Továbbá az első volt a remake-k közül, melyben leszbikus pár jelent meg. Jelenleg 3 évada van, a 4. hamarosan érkezik.

  

Évadok száma: 3 - IMDB értékelés: 7,5

HÍREK - ÉVADOK - KARAKTEREK - SZÍNÉSZEK

hivatalos oldal - instagram oldal

SKAM ITALIA - Az olasz verzió 

Az olasz verzió, a SKAM Italia szintén a korai remake-k közé tartozik, ez volt a 2. változat, és az első azok közül, akik megváltoztatták a történet menetét, felcserélték az évadokat. Tovább ez az első SKAM sorozat, mely annyira népszerűnek bizonyult, hogy a 4. évad során már nem tartották az eredeti valós idejű, klipek szerinti vetítést, ugyanis a 4. évad premierje már a világ egyik legnépszerűbb streaming portálján volt, a Netflixen. A teljes sorozat felkerült a Netflixre, azonban ez Magyarországról nem elérhető.

  

Évadok száma: 4 - IMDB értékelés: 7,7

HÍREK - ÉVADOK - KARAKTEREK - SZÍNÉSZEK

hivatalos oldal - instagram oldal

SKAM NL - A holland verzió 

A SKAM NL a sorozat holland verziója, és szintén egyedi, de sajnos nem jó dolog miatt. Ez volt az első remake, amely 2 évad után kaszát kapott. A rajongók petíciót indítottak a harmadik évad leforgatásáért. Ha szeretnéd te is aláírni ide kattintva megteheted. Az egyetlen remake, amiben eredeti SKAM színész és karakter is feltűnik

  

Évadok száma: 2 - IMDB értékelés: 8,1

HÍREK - ÉVADOK - KARAKTEREK - SZÍNÉSZEK

SKAM Austin - Az amerikai verzió 

A SKAM Austin az amerikai verziója a sorozatnak. Különlegessége az, hogy a forgatókönyv teljesen a sorozat eredeti rendezőjéhez, Julie Andem kezéhez köthető. Ez volt az első remake, amiben Julie részt vett. Annak ellenére, hogy szintén Julie sorozata volt a népszerűség elmaradt. A sorozat egyelőre szintén a 2. évadnál megállt, nem tudni, hogy lesz e 3. évad. Julie elmondta, hogy nem tudja tovább folytatni a sorozatot.

  

Évadok száma: 2 - IMDB értékelés: 6,2

HÍREK - ÉVADOK - KARAKTEREK - SZÍNÉSZEK

hivatalos oldal - instagram oldal

 

 

    

    

    

Jelentkezz a chatben! :)

Képre vár: -

 

 

Név: SKAMONLINE

Szerkesztő: Letti - lettaletti25@gmail.com

Design: Letti #2

Téma: A norvég SKAM című sorozat, valamint annak remake változatai

Témakör: TV-sorozat

Nyitás: 2020.07. 21.

Az oldalon mindenhol fel van tüntetve a forrás, ezen kívül a további tartalom teljesen saját, ezért a lopás és másolás tilos! A szerkesztő nem áll kapcsolatban semmilyen módon sem a sorozat készítőivel, sem a színészekkel!

  

 
Hírek

Ikonikus jelenetek #5

2020.08.03. 09:12, Letti

A mai jelenet egy sokkal vidámabb jelenet lesz a sok szenvedő után. :) A SKAM NL 2. évadának kezdő jelenetét hoztam most el nektek.

SPOILERES TARTALOM

Már korábban is úgy emlékszem említettem az oldalon, hogy mennyire imádtam a SKAM NL-ből a liftes jelenetet. Hát nem is én lettem volna, ha a számomra ikonikus listából ez kimarad. Miért gondolom annak? Mert megint láthatunk egy újabb William karaktert. Ha megnézzük a jelentet nem is feltétlen az jön le szerintem az embernek, hogy oh ez William. Noah karaktere sokkal másabb, és engem sokkal inkább meg is fogott. És egyszerűen csak édesnek tartom ezt. Ahogy küzd azért, hogy igenis Liv foglalkozzon vele, majd ahogy ott áll a lift előtt, teljesen kifulladva... :) Igen, ez egy vidám kis jelenet, és nincs is olyan mély mondanivalója, mint az eddigi jeleneteknek, de én valamiért imádom. 

A videóra kattintva megnézheted.

Címkék: skamnl nosztalgia

Karantén utáni parti Maxenceal

2020.08.02. 19:53, Letti

Elhoztam két további videót nektek Maxence tegnapi estéjéről, amikor a már emlegetett tetoválás is készült. Azért a koronavírus hatása látszik, nem is tudom én képes lennék és maszkban ugrálni. Vagy összeesnék mert nem kapok levegőt, vagy nem látnék. :D De a mi drága Maxunk kaotikus energiáit ez sem állítja meg. Annyira de annyira imádom. :) <3

KÉRÉS

2020.08.02. 14:25, Letti

Halihó!

Most egy kisebb kéréssel fordulnék hozzátok! :) Gondolom a legtöbben azért látogatják az oldalt, mert nézik a sorozatokat. Sajnos nincs időm még hetente se végigkattintgatni a linkeket, hogy mindegyik valóban él még. Sokszor a frissekre nincs hirtelen időm, és igenis volt már olyan nap, amikor előre írtam meg és időzítve mentek ki. :) 

De visszatérve a linkekre. Ami hiányzik, azt keresem, arról ne írjatok. Amint megtalálom már linkelem is! Viszont arra szeretnélek titeket kérni, hogyha bármelyik sorozatnál tapasztaltok olyat, hogy az egyik link nem él, akkor a chatben üzenjetek nekem a sorozat címével, évadával és epizódjával együtt, hogy minél hamarabb tudjak intézkedni és cserélni. :) Remélem együttműködőek lesztek ilyen téren.

Köszönöm szépen!

Továbbá szeretnék még valamint megköszönni, hogy ennyire elől lehetek, és hogy ennyien jöttök. Pedig még 2 hetes sincs az oldal! :)

Letti

UPDATE:

Jelentem: az összes sorozat összes része hiánytalanul fent van az oldalon mostantól, sikerült a hiányzókat is előkerítenem úgy, hogy azok működőképesek! :) Jó szórakozást!

insta update

2020.08.02. 14:24, Letti

Franciaország - Kaptunk egy új képet a királynőről, Oubaról. Haha, hogy ez miért is olyan fontos és hogyan is kapcsolódik az oldalhoz? Ouba Auriant. Na így már mond valamit? Ouba Axel kutyusa, akinek egy külön instagram fiókót is fenntart és folyamatosan frissít. Amikor pár hónapig nem volt frissítés, mert Axel és Ouba nem egy helyen töltötték a karantént számos rajongói komment érkezett: Ugye Ouba jól van? Jól. :) <3 Assa és Winona is feltöltöttek egy-egy új képet instagramjukra, valamint Maxence sztorijai között is találtam egy érdekeset. Ha a szög nem csal, bizony újabb tetoválással bővül az eddigiek száma, még pedig a bal?? bokáján. Remélem ha tényleg az övé megmutatja. :)

UPDATE (14:48):

Azóta Maxence kirakta az elkészült tetoválást, amely egy pozitív-pozitív elemet ábrázol. Az ötletet 100%, hogy az egyik instagram oldal posztjáról vette (az oldalt én is követem amúgy, nektek is ajánlom, zseniális posztjai vannak), a constantbageltherapyről. Nem olyan régi posztjában készített pozitív polaritású elemekről egy posztot, a képen pedig annyi áll: A csak pozitív elemek nem működnek. Ezzel utalva arra, hogy nem kell mindig mindennek tökéletesnek lenni az életben, mindig mindenben csak a pozitívumot meglátni és a pozitivitás hajszolni. Emberek vagyunk, és mindenkinek vannak pesszimista, negatív napjai, hónapja, évei. És ez nem szégyen. A képre kattintva megnézhetitek a tetoválás ihlető posztot!

Spanyolország - Gabriel feltöltött újabb szexi, menőfiús szelfiket. Igazából 4 volt és 2 eltűnt. Úgy hogy ezt a kettőt kapjátok most meg. :D Illetve Nicole is posztolt újabb képeket, amelyeken főként a barátaival látható. :)

Olaszország - Rocco megosztott egy újabb képet, mely gondolom valamilyen fotósorozatnak lehet a része. Bár manapság annyira profi képeket lehet már lőni, hogy meg nem mondanád, hogy az csak egy sima "mindennapos" kép. :) Ludo is feltöltött két újabb, visszafogott képet. Nagyon szép. :) Illetve Giancarlo is megosztott egy újabb képet magáról. Kár, hogy a minősége nem a legjobb. A túleffektezés nem menő srácok. :((

Norvégia - Ina az anyukájával osztott meg egy közös képet. Nagyon aranyosak. Iman ünnepel a családjának a társasáságban. Mint korábbi posztban írtam, most van az Eid al-Adha, amely az iszlám világ egyik legjelentősebb ünnepe! Valamint megosztottak újabb képeket Tarjei készülő projektjéből is, a Hemale Educationből, és az egyiken igaz nem központilag, de Tarjei is rajta van. :) Valamint Herman is megosztott egy videót. Élvezi a nyarat. 

Hollandia - Suus és Zoe osztottak meg újabb képeket.

Németország - Korábbi posztban már láthattunk BTS felvételeket arról, ahogy ez a kép készül Lukasról. Tényleg baromi jó lett! :) Tua is megosztott egy Eid ünneplős képet. :)

Belgium - Lars osztott meg egy újabb fotósorozatot magáról. Hát mit is mondjak? :D Nem titkolja azt, ami nyilvánvaló. No nekem ezzel semmi bajom sincs. Csodás vagy! Továbbá Nora is megosztott magáról két csodaszép képet egy medence partján. Róla még nem is posztoltam soha. :)

Boldog születésnapot!

2020.08.02. 13:28, Letti

Tegnap, azaz augusztus 1-én volt a WTFock Janajának (Eva), Femke Van Der Steen-nek a sajnos nem tudom, hogy hanyadik születésnapja. Próbáltam összegyűjtögetni a születésnapokat, igen sokan hiányoznak még, köztük volt ő is, azonban az Instagramnak köszönhetően megtudtam már legalább azt, hogy mikor van. :) Nagyon boldog születésnapot utólag is!

Year One EP

2020.08.02. 13:09, Letti

Megjelent a korábbi posztomban már emlegetett kisalbuma Till Simon-nak. A zenék stílusa RnB, aki szereti az ilyet, annak valószínűleg tetszeni fog. Szerintem egész jók lettek, legalább is belehallgatásra nekem tetszenek. Teljesen el tudom képzelni, hogy olvasáshoz háttérzenének fogom még használni. :) Mint az a mostmár tényleg teljesen hivatalos tracklistből kiderül nem csak a korábban említett 4 szám került fel a lemezre, hanem egy 5. dal is, a 2015/2020. Nekem a dalok közül a Year One tetszik a legjobban. Tessék hallgatni és élvezni! :) 

A tracklist újra:

1. The Right Time

2. Games

3. Far From Home

4. 2015/2020 (Secret Track)

5. Year One

 

Ikonikus jelenetek #4

2020.08.02. 09:04, Letti

Új nap, újabb nosztalgiázós poszt. A mai jelenetünk a WTFock egyik legfájdalmasabb jelenete lesz, mely a 3. évad 8. részének végén látható. Ha 3. évad és 8. rész, akkor gondolom van köztetek olyan, aki sejti, melyik jelenetről is beszélek. 

SPOILERES TARTALOM

A jelenet az úgy nevezett "hotelszoba jelenet", amikor az Even karakterek újabb epizóddal küzdenek meg. Ez úgy érzem minden évadban kicsit máshogy lett megmutatva, voltak akik igazából csak sejtetik hogy épp mi történik, azonban vannak olyanok, akik tényleg durván végigkövetik a karakter szenvedését. Ezért is merem ikonikus jelenetként megjelölni Sander epizódját, ugyanis szerintem a legkeményebben ők mutatták meg, hogy milyen szenvedésen tud keresztül menni egy mentálisan beteg ember. Ahogy nem tud nyugodtan feküdni, zihál, majd előlről átkarolja magát. Egyszerűen szerintem Willem zseniálisan alakítja, és itt is képes igazán az emberre telepedni a rossz kedv. Ez a tökéletes színészi játék, amikor szavak nélkül is átadják az érzelmeiket.

A videóra kattintva megnézhetitek.

Címkék: wtfock nosztalgia