SKAMONLINE l Minden egyben a népszerű norvég sorozatról és a remakekről

JELENLEG FUTÓ SOROZATOK

WTFOCK - 4. évad - Kato
Legfrissebb részek: 4. rész - megnézem a korábbiakat is
------------------------------------------------------
klip 1, klip 2, klip 3, klip 4, klip 5, klip 6, klip 7, klip 8, klip 9

SKAM ESPANA - 4. évad - Amira
Legfrissebb részek: 4.rész - megnézem a korábbiakat is
------------------------------------------------------
klip 1, klip 2, klip 3, klip 4, klip 5, klip 6, klip 7, klip 8

DRUCK - 5. évad - Nora - Szeptember 20.
Legfrissebb részek: 1. rész - megnézem a korábbiakat is
------------------------------------------------------
teljes

 

A SKAM egy norvég tini sorozat, mely a Hartvig Nissen Középiskolában játszódik, és néhány norvég fiatal mindennapjait, problémáit mutatja be. A sorozat igen komoly témákat érint, melyek valóban igen sok fiatalt érintenek a valóságban: erőszak, homoszexualitás, iszlám, étkezési zavarok. A sorozat 2015-ben indult és 2017-ben fejeződött be, 4 évaddal. A sorozat Julie Andem nevéhez kötődik. Különlegessége, hogy a sorozat valós időben játszódik, tehát nem hetente részenként érkeznek az új epizódok, hanem naponta pár perces klipekben. Minden évadnak más a főszereplője.

 

A SKAM France a norvég SKAM sorozat első remake változata, tehát teljesen ugyanazon a sémán és történeten alapulnak a részek, csak a francia fiatalok mindennapjait és életük sajátosságait figyelhetjük meg benne. Az első két évad teljesen ugyanolyan, mint az eredeti sorozat, azonban a 3. évadtól kezdve a rendező, David Hourrégue valamilyen szinten eltért, ezzel belecsempészve a franciák sajátosságait. Témái között igen erősen megtalálható a homoszexualitás, a mentális betegségek, valamint az evési zavarok és függőségek témaköre. A sorozat olyan sikeres lett, hogy további évadokat is kapott Julie Andem beleegyezésével és segítségével. Jelenleg 6 évada van, azonban a sorozat a 8. évadig biztos, hogy folytatódik, azonban már új szereplőgárdával.

 

A WTFock a norvég SKAM sorozat belga változata, a belga fiatalok életének bemutatása. A sorozatnak jelenleg 3 évada van, valamint egy különkiadás, mely WTFockdown néven lett ismert. Ennek során a karakterek karanténban eltöltött napjait követhették a rajongók nyomon. A 4. évad forgatás alatt van. Igen erősen megjelenik benne a homofóbia.

 

Nem a WTFock az egyetlen, amely eltért az eredeti "SKAM XY" formátumú címtől, hanem a német verzió is, mely Druck névvel lett híres. Különlegessége a SKAM sorozatok közül az, hogy ez volt az első, amely transznemű szereplőt is megjelenített a képernyőn. Jelenleg 4 évada van, azonban a sorozat szintén olyan sikeres lett, hogy újabb évadokat kapott. Az 5. évad hamarosan érkezik.

 

A SKAM Espana az eredeti norvég sorozatnak a spanyol kiadása, mely szintén több változtatással is élt már az első évadoktól kezdve, ezzel különlegesebbé és spanyolosabbá téve a sorozatot. Több tekintetben is történt változás az évadokban, ez volt az első remake, amelynek az egyik évada dupla főszereplős, tehát osztott nézetű volt. Továbbá az első volt a remake-k közül, melyben leszbikus pár jelent meg. Jelenleg 3 évada van, a 4. hamarosan érkezik.

 

Az olasz verzió, a SKAM Italia szintén a korai remake-k közé tartozik, ez volt a 2. változat, és az első azok közül, akik megváltoztatták a történet menetét, felcserélték az évadokat. Tovább ez az első SKAM sorozat, mely annyira népszerűnek bizonyult, hogy a 4. évad során már nem tartották az eredeti valós idejű, klipek szerinti vetítést, ugyanis a 4. évad premierje már a világ egyik legnépszerűbb streaming portálján volt, a Netflixen. A teljes sorozat felkerült a Netflixre, azonban ez Magyarországról nem elérhető.

 

A SKAM NL a sorozat holland verziója, és szintén egyedi, de sajnos nem jó dolog miatt. Ez volt az első remake, amely 2 évad után kaszát kapott. A rajongók petíciót indítottak a harmadik évad leforgatásáért. Ha szeretnéd te is aláírni ide kattintva megteheted. Az egyetlen remake, amiben eredeti SKAM színész és karakter is feltűnik.

 

A SKAM Austin az amerikai verziója a sorozatnak. Különlegessége az, hogy a forgatókönyv teljesen a sorozat eredeti rendezőjéhez, Julie Andem kezéhez köthető. Ez volt az első remake, amiben Julie részt vett. Annak ellenére, hogy szintén Julie sorozata volt a népszerűség elmaradt. A sorozat egyelőre szintén a 2. évadnál megállt, nem tudni, hogy lesz e 3. évad. Julie elmondta, hogy nem tudja tovább folytatni a sorozatot.

 

 

01. főoldal
02. SKAM
03. multimédia
04. egyéb tartalmak
05. nosztalgia posztok

 

 

    
    
    
Jelentkezz a chatben! :)
Képre vár: -

 

Név: SKAMONLINE
Szerkesztő: Letti - lettaletti25@gmail.com
Design: Letti #4
Téma: A norvég SKAM című sorozat, valamint annak remake változatai
Témakör: TV-sorozat
Nyitás: 2020.07. 21.

Az oldalon mindenhol fel van tüntetve a forrás, ezen kívül a további tartalom teljesen saját, ezért a lopás és másolás tilos! A szerkesztő nem áll kapcsolatban semmilyen módon sem a sorozat készítőivel, sem a színészekkel!

KÖVESD AZ OLDALT INSTAGRAMON
 

 
Hírek

Ikonikus jelenetek #10

2020.08.15. 13:36, Letti

Na volt már olyan köztetek, aki értetlenül állt a helyzet előtt, hogy ha már ikonikus jelenetekről csinálok posztokat, akkor hol is van egy bizonyos jelenet? :) Nyugi, nyugi, nem felejtettem el. El is érkezett az ideje.

A Skam univerzum egyik (szerintem) legikonikusabb jelenete. A híres, díjnyertes "O Helga Natt", ami a norvég Skam 3. évadának 9. részében látható. A fiúk mint említettem, ezért Gullruten díjat is nyertek 2017-ben. A jelenetről nincs sokat mondani. Beszéljenek helyettem a képsorok. :) <3

Du er ikke alene.

Címkék: skamog nosztalgia

blocked characters

2020.08.15. 13:17, Letti

Igazából sokakkal találkoztam már, akik ki voltak akadva, hogy mindössze 4 évada lett a sorozatnak, hogy egy-egy karakter nem kapta meg a saját sztoriját. Igazából én is úgy gondolom, hogy 2 évadot még igazán csinálhattak volna, hogy tényleg le legyen zárva a karakterek sztorija, hiszen az elejétől kezdve a Russ-re készülődtek, mégse láttuk igazából őket. :) 

Sokan ki vannak azon is akadva, hogy a remake verziókban is az új évadokban olyan karakterek kapnak évadokat, akik mondhatni "jelentéktelenek" (pedig ez nem igaz, minden karakter önmagában fontos), vagy épp egészen addig nem is ismertük. Rengetegszer olvasom a mai napig, hogy miért nem kapunk egy Vilde vagy egy Even évadot, miért új karaktereket mutatnak be, amikor annyi jó lehetőség lenne még.

Erre pedig a válasz annyi, hogy eredetileg a Skam 9 évadosra volt tervezve, és minden évadnak meg is volt előre, hogy ki lett volna a fő karaktere. Ahogy beindultak a remake gyártások természetesen Julie és az NRK ezt az információt ki is adták egy kisebb listával, amely nem csak azt mutatta meg, hogy kiknek a sztorija lett volna még megelevenítve, hanem azt is, hogy kik az úgy nevezett tiltott karakterek. A remake verziókban azért nem kaphatunk egy tisztán pl. Eliott évadot, ugyanis az eredeti sorozat készítői úgy döntöttek, hogy nem lehet.

A döntést annyival indokolták, hogy nem szeretnék, ha ezek a karakterek mások által lennének kidolgozva és megelevenítve, sőt én olyat is olvastam valahol, hogy nem kizárt, hogy a sorozat egyszer újra folytatódik. Szerintem mondjuk erre sok realitás már nincs, tekintve, hogy az eddigi fő karakterek azok, akik egyik Skam találkozón se vesznek részt, ráadásul valljuk be: már túl fura lenne, ők is azóta felnőttek. A sorozat pedig nem lenne olyan hiteles.

A tiltott karaktereket tehát sajnos soha nem fogjuk önmagukban, önálló történettel látni, pedig nekem igen nagy szívfájdalmam a már korábban emlegetett két karakter: Vilde és Even. Úgy gondolom mind a ketten olyan sztorival rendelkeznek (étkezési zavar és mentális betegségek), melyet napjainkban is fontos lenne bemutatni. De nézzük csak az eredeti 9 nevet. :)

  1. Eva
  2. Noora
  3. Isak
  4. Sana
  5. Vilde
  6. Chris(tina)
  7. Even
  8. Jonas
  9. Magnus

Ez alapján tehát elmondhatjuk, hogy sajnos soha nem fogjuk Vilde, Chris, Even, Jonas és Magnus önálló történetét látni. Természetesen a remakekben próbálnak ügyeskedni (Julie engedélyével), és láthattuk már Christ főszerepben (Skam Espana 2.évad), azonban valójában az Isak sztorija volt és nem Chrisé, vagy épp a Skam France 6. évada, amelyben Lolával próbálták valamennyire bemutatni Daphné és Eliott sztoriját is, igaz szerintem sikertelenül. :/

Címkék: skamog

insta update

2020.08.14. 20:43, Letti

Franciaország - Új képeket osztott meg Assa, Falvie, Anne Sophie, Marily és Zoe.

Olaszország - Új képeket osztott meg Rocco, Giancarlo és Benni.

Spanyolország - Új képeket osztott meg Celia, Nicole és Alex.

Norvégia - Új képet osztott meg Cengiz. Valamint új videókat osztott meg Herman amiket ide és ide kattintva megnézhettek.

Hollandia - Új képet osztott meg Zoe.

Németország - Új képet osztott meg Lilly.

Bershka kollekció

2020.08.14. 16:43, Letti

A spanyol Girl Squad, Nicole kivételével, lett a Bershka egyik új kollekciójának, a Pindúr Pandúrokosnak az arca. :) A képek nagyon jól sikerültek, a ruhák aranyosak, bár nekem nem kellene. :) Már a magyar boltokban és az oldalon is megvásárolhatjátok a ruhákat. Ha meglátogatjátok az oldalt (a képre kattintva megtehetitek), akkor láthatjátok az árakat, valamint további képeket a lányokról és a kollekcióról. :)

Thomas Hayes - Who Am I

2020.08.14. 16:15, Letti

Volt már korábban az oldalon erről egy cikk és interjú, hogy Thomas Hayes (OG - William) az utóbbi időben egy kicsit hátat fordított a színészetnek, és a zenében próbál utat törni. Zenéi folyamatosan jelennek meg az elmúlt években. Most is megjelent a mi Tommink újabb zenéje, a Who Am I. :) A zenében közreműködött Aron Blom. Tessék hallgatni! :)

Címkék: skamog Thomas Hayes

Iman vlog

2020.08.13. 21:41, Letti

Nem olyan régen Iman és férje egy kisebb körutazást tartottak Norvégiában. Pár napja kérdezte meg követőit, hogy ezt az utazást szeretnék e egy vlog formájában látni. Természetesen a szavazati arány egyértelműen azt mutatta, hogy igen, Iman, látni akarjuk. :)

Ma kikerült az első vlogrészlet. Ami külön jó, hogy angolul beszélnek benne, így mindenki számára érthető. :) A képre kattintva megnézhetitek! :)

Címkék: skamog Iman Meskini

insta update

2020.08.12. 11:22, Letti

Franciaország- Új képeket osztott meg Axel, Robin, Winona és Louise. Plusz kaptunk Micheltől egy újabb videót, amihez persze elfelejtettem megint képet csinálni, úgyhogy ide kattintva megnézhetitek! :)

Olaszország- Új képeket osztott meg Ludo, Benni és Francesco.

Spanyolország - Új képeket osztott meg Celia és Rizha. Valamint kaptunk 2 új videót Tomy-tól, tán új zene van készülőben? :)

Hollandia - Új képet osztott meg Suus.

Norvégia - Új képet osztott meg Thomas.

Új projekt a láthatáron?

2020.08.12. 10:54, Letti

Akik ismerik és követik Maxencet, azok tudhatják, ha valami újabb forgatáson vesz részt, arról szépen tudósít is insta sztorik formájában. A mai napon is kirakott egy újabb képet, mely teljesen azt sejteti: itt bizony újabb projekt forog. :) <3 Amint többet meg tudok róla hozom a friss híreket! :)

Ludo az olasz Marie Claire címlapján

2020.08.12. 10:39, Letti

Az augusztus-szeptember-i olasz Marie Claire címlapján ismerős arccal találkozhatnak a rajongók, ugyanis Ludovica (Skam Italia) látható rajta, valamint az újságban további csodaszép képeket is láthatunk róla! :) Ügyes vagy csajszi, legyél is büszke magadra! :)

 

Terhes Q&A - Cengiz Al

2020.08.12. 10:12, Letti

Újabb videót töltött fel Cengiz és barátnője, Maiken, amiben terhességgel kapcsolatos kérdéseket válaszolnak meg, valamint egy unboxing is látható benne. Sajnos se magyar, se angol felirat nem elérhető. :( Ha lesz egy kis időm lehet megpróbálok nekiülni és valamennyire hallásról fordítani belőle, és akkor ezt a posztot kibővítem majd! :) De ezt nem ígérem meg! :D Most hirtelen csak kirakni van időm. :) Édeseim! :) Nagyon várom már a kicsit, akinek egyelőre mi nem tudjuk a nemét. :)