SKAMONLINE l Minden egyben a népszerű norvég sorozatról és a remakekről

JELENLEG FUTÓ SOROZATOK

WTFOCK - 4. évad - Kato
Legfrissebb részek: 4. rész - megnézem a korábbiakat is
------------------------------------------------------
klip 1, klip 2, klip 3, klip 4, klip 5, klip 6, klip 7, klip 8, klip 9

SKAM ESPANA - 4. évad - Amira
Legfrissebb részek: 4.rész - megnézem a korábbiakat is
------------------------------------------------------
klip 1, klip 2, klip 3, klip 4, klip 5, klip 6, klip 7, klip 8

DRUCK - 5. évad - Nora - Szeptember 20.
Legfrissebb részek: 1. rész - megnézem a korábbiakat is
------------------------------------------------------
teljes

 

A SKAM egy norvég tini sorozat, mely a Hartvig Nissen Középiskolában játszódik, és néhány norvég fiatal mindennapjait, problémáit mutatja be. A sorozat igen komoly témákat érint, melyek valóban igen sok fiatalt érintenek a valóságban: erőszak, homoszexualitás, iszlám, étkezési zavarok. A sorozat 2015-ben indult és 2017-ben fejeződött be, 4 évaddal. A sorozat Julie Andem nevéhez kötődik. Különlegessége, hogy a sorozat valós időben játszódik, tehát nem hetente részenként érkeznek az új epizódok, hanem naponta pár perces klipekben. Minden évadnak más a főszereplője.

 

A SKAM France a norvég SKAM sorozat első remake változata, tehát teljesen ugyanazon a sémán és történeten alapulnak a részek, csak a francia fiatalok mindennapjait és életük sajátosságait figyelhetjük meg benne. Az első két évad teljesen ugyanolyan, mint az eredeti sorozat, azonban a 3. évadtól kezdve a rendező, David Hourrégue valamilyen szinten eltért, ezzel belecsempészve a franciák sajátosságait. Témái között igen erősen megtalálható a homoszexualitás, a mentális betegségek, valamint az evési zavarok és függőségek témaköre. A sorozat olyan sikeres lett, hogy további évadokat is kapott Julie Andem beleegyezésével és segítségével. Jelenleg 6 évada van, azonban a sorozat a 8. évadig biztos, hogy folytatódik, azonban már új szereplőgárdával.

 

A WTFock a norvég SKAM sorozat belga változata, a belga fiatalok életének bemutatása. A sorozatnak jelenleg 3 évada van, valamint egy különkiadás, mely WTFockdown néven lett ismert. Ennek során a karakterek karanténban eltöltött napjait követhették a rajongók nyomon. A 4. évad forgatás alatt van. Igen erősen megjelenik benne a homofóbia.

 

Nem a WTFock az egyetlen, amely eltért az eredeti "SKAM XY" formátumú címtől, hanem a német verzió is, mely Druck névvel lett híres. Különlegessége a SKAM sorozatok közül az, hogy ez volt az első, amely transznemű szereplőt is megjelenített a képernyőn. Jelenleg 4 évada van, azonban a sorozat szintén olyan sikeres lett, hogy újabb évadokat kapott. Az 5. évad hamarosan érkezik.

 

A SKAM Espana az eredeti norvég sorozatnak a spanyol kiadása, mely szintén több változtatással is élt már az első évadoktól kezdve, ezzel különlegesebbé és spanyolosabbá téve a sorozatot. Több tekintetben is történt változás az évadokban, ez volt az első remake, amelynek az egyik évada dupla főszereplős, tehát osztott nézetű volt. Továbbá az első volt a remake-k közül, melyben leszbikus pár jelent meg. Jelenleg 3 évada van, a 4. hamarosan érkezik.

 

Az olasz verzió, a SKAM Italia szintén a korai remake-k közé tartozik, ez volt a 2. változat, és az első azok közül, akik megváltoztatták a történet menetét, felcserélték az évadokat. Tovább ez az első SKAM sorozat, mely annyira népszerűnek bizonyult, hogy a 4. évad során már nem tartották az eredeti valós idejű, klipek szerinti vetítést, ugyanis a 4. évad premierje már a világ egyik legnépszerűbb streaming portálján volt, a Netflixen. A teljes sorozat felkerült a Netflixre, azonban ez Magyarországról nem elérhető.

 

A SKAM NL a sorozat holland verziója, és szintén egyedi, de sajnos nem jó dolog miatt. Ez volt az első remake, amely 2 évad után kaszát kapott. A rajongók petíciót indítottak a harmadik évad leforgatásáért. Ha szeretnéd te is aláírni ide kattintva megteheted. Az egyetlen remake, amiben eredeti SKAM színész és karakter is feltűnik.

 

A SKAM Austin az amerikai verziója a sorozatnak. Különlegessége az, hogy a forgatókönyv teljesen a sorozat eredeti rendezőjéhez, Julie Andem kezéhez köthető. Ez volt az első remake, amiben Julie részt vett. Annak ellenére, hogy szintén Julie sorozata volt a népszerűség elmaradt. A sorozat egyelőre szintén a 2. évadnál megállt, nem tudni, hogy lesz e 3. évad. Julie elmondta, hogy nem tudja tovább folytatni a sorozatot.

 

 

01. főoldal
02. SKAM
03. multimédia
04. egyéb tartalmak
05. nosztalgia posztok

 

 

    
    
    
Jelentkezz a chatben! :)
Képre vár: -

 

Név: SKAMONLINE
Szerkesztő: Letti - lettaletti25@gmail.com
Design: Letti #4
Téma: A norvég SKAM című sorozat, valamint annak remake változatai
Témakör: TV-sorozat
Nyitás: 2020.07. 21.

Az oldalon mindenhol fel van tüntetve a forrás, ezen kívül a további tartalom teljesen saját, ezért a lopás és másolás tilos! A szerkesztő nem áll kapcsolatban semmilyen módon sem a sorozat készítőivel, sem a színészekkel!

KÖVESD AZ OLDALT INSTAGRAMON
 

 
Hírek

Ikonikus jelenetek #1

2020.07.30. 10:04, Letti
SPOILERES TARTALOM

Úgy döntöttem, hogy fogok indítani az oldalon egy sorozatszerűséget, főként azoknak, akik már látták a sorozatokat vagy épp még nem látták de minimális ízelítő lehet számukra, hogy milyen szép és különleges jeleneteket is tudunk kapni. :) Ezért a sorozat címe ikonikus jelenetek lesz. A tartalom spoileres, ezt mindig jelölni is fogom. A videót csakis a képre kattitva lehet majd elérni pont azért, hogy a leginkább elkerüljem, hogy olyanok végignézzék, akik nem szeretnék, mert jelenleg nézik a sorozatot.

Már van egy pár jelenetötlet a fejemben, remélem minden videót be tudok szerezni és meg tudok vágni úgy, ahogy én azt elterveztem és szeretném. Az első jelenetet már ebben a posztban el is hoztam nektek, ez pedig nem más lenne, mint az ikonikus Imagine jelenet a norvég SKAM-ből. 

SPOILERES TARTALOM

A jelenet a 4. évad 5. részének végén látható. A jelenet szépen bemutatja, hogy milyen jó is az, amikor nem úgy gondolunk az emberekre, mint ellenségeink, amikor elvonatkoztatunk mindentől és mindenkitől, és egyszerűen csak élvezzük azt, hogy együtt lehetünk másokkal, hogy épp beállt a boldogság és a békesség. Hogy együt szórakozhatunk a barátainkkal és olyan emberekkel, akiket alig ismerünk amúgy. Hogy olyan emberekben is meglátjuk a jót, akikről nem is feltételeztük volna. Talán ez az egyik legkedvencebb jelenetem az egész skam univerzumból. Ahogy pont Even egyedül odaáll, kiáll mindenki elé, ránéz Isakra aki biztosítja arról, hogy támogatja, itt van neki, majd elkezd énekelni. Ő egymaga a világ ellen. Majd amikor meglátja a volt barátait is, és teljesen elveszik nem csak Isak, hanem mindenki érezteti vele, hogy igenis itt vannak, igenis támogatják. Szerintem csodálatosan mutatja be a jelenet azt, hogy Even végre nincs egyedül, és hogy mennyire fontos az, hogy ne viszálykodjunk teljesen feleselgesen.

Legalább is számomra ez a jelenet ezt jeleneti és ezért olyan különleges. Ha van kedvetek nyugodtan írjátok meg a chatben, hogy ti mit gondoltok erről a jelenetről. :)

Ha szeretnéd megnézni a pár másodperces jelentet újra és feleleveníteni az emlékeket, vagy esetleg szeretnél egy kis ízelítőt a jelenetekből kattints a képre! :)

Címkék: skamog nosztalgia