SKAMONLINE l Minden egyben a népszerű norvég sorozatról és a remakekről

JELENLEG FUTÓ SOROZATOK

WTFOCK - 4. évad - Kato
Legfrissebb részek: 4. rész - megnézem a korábbiakat is
------------------------------------------------------
klip 1, klip 2, klip 3, klip 4, klip 5, klip 6, klip 7, klip 8, klip 9

SKAM ESPANA - 4. évad - Amira
Legfrissebb részek: 4.rész - megnézem a korábbiakat is
------------------------------------------------------
klip 1, klip 2, klip 3, klip 4, klip 5, klip 6, klip 7, klip 8

DRUCK - 5. évad - Nora - Szeptember 20.
Legfrissebb részek: 1. rész - megnézem a korábbiakat is
------------------------------------------------------
teljes

 

A SKAM egy norvég tini sorozat, mely a Hartvig Nissen Középiskolában játszódik, és néhány norvég fiatal mindennapjait, problémáit mutatja be. A sorozat igen komoly témákat érint, melyek valóban igen sok fiatalt érintenek a valóságban: erőszak, homoszexualitás, iszlám, étkezési zavarok. A sorozat 2015-ben indult és 2017-ben fejeződött be, 4 évaddal. A sorozat Julie Andem nevéhez kötődik. Különlegessége, hogy a sorozat valós időben játszódik, tehát nem hetente részenként érkeznek az új epizódok, hanem naponta pár perces klipekben. Minden évadnak más a főszereplője.

 

A SKAM France a norvég SKAM sorozat első remake változata, tehát teljesen ugyanazon a sémán és történeten alapulnak a részek, csak a francia fiatalok mindennapjait és életük sajátosságait figyelhetjük meg benne. Az első két évad teljesen ugyanolyan, mint az eredeti sorozat, azonban a 3. évadtól kezdve a rendező, David Hourrégue valamilyen szinten eltért, ezzel belecsempészve a franciák sajátosságait. Témái között igen erősen megtalálható a homoszexualitás, a mentális betegségek, valamint az evési zavarok és függőségek témaköre. A sorozat olyan sikeres lett, hogy további évadokat is kapott Julie Andem beleegyezésével és segítségével. Jelenleg 6 évada van, azonban a sorozat a 8. évadig biztos, hogy folytatódik, azonban már új szereplőgárdával.

 

A WTFock a norvég SKAM sorozat belga változata, a belga fiatalok életének bemutatása. A sorozatnak jelenleg 3 évada van, valamint egy különkiadás, mely WTFockdown néven lett ismert. Ennek során a karakterek karanténban eltöltött napjait követhették a rajongók nyomon. A 4. évad forgatás alatt van. Igen erősen megjelenik benne a homofóbia.

 

Nem a WTFock az egyetlen, amely eltért az eredeti "SKAM XY" formátumú címtől, hanem a német verzió is, mely Druck névvel lett híres. Különlegessége a SKAM sorozatok közül az, hogy ez volt az első, amely transznemű szereplőt is megjelenített a képernyőn. Jelenleg 4 évada van, azonban a sorozat szintén olyan sikeres lett, hogy újabb évadokat kapott. Az 5. évad hamarosan érkezik.

 

A SKAM Espana az eredeti norvég sorozatnak a spanyol kiadása, mely szintén több változtatással is élt már az első évadoktól kezdve, ezzel különlegesebbé és spanyolosabbá téve a sorozatot. Több tekintetben is történt változás az évadokban, ez volt az első remake, amelynek az egyik évada dupla főszereplős, tehát osztott nézetű volt. Továbbá az első volt a remake-k közül, melyben leszbikus pár jelent meg. Jelenleg 3 évada van, a 4. hamarosan érkezik.

 

Az olasz verzió, a SKAM Italia szintén a korai remake-k közé tartozik, ez volt a 2. változat, és az első azok közül, akik megváltoztatták a történet menetét, felcserélték az évadokat. Tovább ez az első SKAM sorozat, mely annyira népszerűnek bizonyult, hogy a 4. évad során már nem tartották az eredeti valós idejű, klipek szerinti vetítést, ugyanis a 4. évad premierje már a világ egyik legnépszerűbb streaming portálján volt, a Netflixen. A teljes sorozat felkerült a Netflixre, azonban ez Magyarországról nem elérhető.

 

A SKAM NL a sorozat holland verziója, és szintén egyedi, de sajnos nem jó dolog miatt. Ez volt az első remake, amely 2 évad után kaszát kapott. A rajongók petíciót indítottak a harmadik évad leforgatásáért. Ha szeretnéd te is aláírni ide kattintva megteheted. Az egyetlen remake, amiben eredeti SKAM színész és karakter is feltűnik.

 

A SKAM Austin az amerikai verziója a sorozatnak. Különlegessége az, hogy a forgatókönyv teljesen a sorozat eredeti rendezőjéhez, Julie Andem kezéhez köthető. Ez volt az első remake, amiben Julie részt vett. Annak ellenére, hogy szintén Julie sorozata volt a népszerűség elmaradt. A sorozat egyelőre szintén a 2. évadnál megállt, nem tudni, hogy lesz e 3. évad. Julie elmondta, hogy nem tudja tovább folytatni a sorozatot.

 

 

01. főoldal
02. SKAM
03. multimédia
04. egyéb tartalmak
05. nosztalgia posztok

 

 

    
    
    
Jelentkezz a chatben! :)
Képre vár: -

 

Név: SKAMONLINE
Szerkesztő: Letti - lettaletti25@gmail.com
Design: Letti #4
Téma: A norvég SKAM című sorozat, valamint annak remake változatai
Témakör: TV-sorozat
Nyitás: 2020.07. 21.

Az oldalon mindenhol fel van tüntetve a forrás, ezen kívül a további tartalom teljesen saját, ezért a lopás és másolás tilos! A szerkesztő nem áll kapcsolatban semmilyen módon sem a sorozat készítőivel, sem a színészekkel!

KÖVESD AZ OLDALT INSTAGRAMON
 

 
Hírek

Maxence Danet-Fauvel Konbini- BIIIINGE interjú

2020.08.04. 10:43, Letti

A Konbini még a karantén időszak alatt készített egy interjút Maxenceal, mely most került ki instagram oldalukra. Az interjú során sorozatokról van szó, és kicsit jobban meg lehet vele ismerni magát a színészt is. A fordítás nem 100%-os, mint már mondtam nem tudok franciául így csakis a googlere tudok számítani, próbáltam magyarosítani, a lényege ez lenne:

Melyik az a sorozat, amit a barátaiddal szeretsz nézni?

A Breaking Bad. Láttam már korábban, igen híres sorozat. Amúgy meg ha kicsit nyugisabb sorozatról beszélünk, akkor az Így jártam anyátokkal. Igazából az összes epizódot tudom kívülről. Ez az a sorozat, amely alatt tudtok együtt inni, beszélgetni. Nagyon jó arra, hogy a barátokkal nézzük.

Ezután bevallja, hogy van egy sorozat, a The Handmaid's Tale, melyet az ő csúnya francia akcentusával (én imádom) nem tud kimondani (valóban nem), mert mindig bele akar rakni egy plusz s betűt is, The Handmaid's Tales. De amúgy 2-3 nap alatt kivégezte a sorozatot.

Guilty pleasure sorozat: 

Középiskolában néztem a Gossip Girl, és igazából nem is gondolom rossznak.

Melyik az a sorozat, amelyen a legtöbbet nevettél?

Nemrég néztem a "Vermint" című sorozatot. Kis animációs sorozat egy imádkozó sáska főszereplésével, aki rendőr lesz a városban. Sírva nevettem.

Melyik az a sorozat, amelyet 5 perc után kikapcsoltál?

Olyan vicces, pont a napokban futottam ebbe bele a Netflixen. A Sense8. Már vagy milliószor meg akartam nézni, oké a millió túlzás, de 11-12 alkalommal biztos nekikezdtem az első résznek, azonban 5 perc után mindig kikapcsoltam, mert idegesített. 

A sorozat, amit egy színész miatt néztél meg?

A True Detective Matthew Mccoughnay miatt és a The Office, amiben minden színészi játék zseniális.

Melyik az a sorozat, amelyet részegen néztél?

Nem is voltam igazából részeg, inkább másnapos. A gyerekkori legjobb barátom Rouenben él, így én is elmentem oda. A péntek-szombatot végigbuliztuk, és vasárnap mikor felkeltük éreztük, hogy lehetetlen, hogy bármit csináljunk. Ekkor néztük meg a "Love, Death and Robots"-ot. Igazán őrült sorozatnak találtam.

Melyik az a sorozat, amely miatt utazni akarsz?

A The  Wire miatt Baltimoreba.

Melyik az a 2 sorozat, amelyeket össze kéne keverni?

A Vikingek és a Trónok harca. egy igazi, erőszakos vérfürdő lenne.

Melyik a kedvenc sorozatkaratered?

Marshall az Így jártam anyátokkalból, és a Michael a The Officeból. Mind a kettőjükhöz ragaszkodom.

Melyik mindenidők legjobb sorozata?

A The Wire. Ez nem feltétlen az a sorozat, amelyet a legtöbbször láttam, sok olyan pont van, amiben más sorozatok jobbak, de mégis úgy gondolom, hogy ez minden idők legjobb sorozata.

Az interjút a képre kattintva megnézhetitek.

Továbbá Max ezzel kapcsolatban kirakott instagramra egy sztorit is, melyben elmondja, hogy várni akart a nap végéig mire reagál, mire megnézi a kommenteket a videó alatt, mert előre felkészítette magát a gyűlölködő véleményekre. És nagyon meglepődött, hogy egyetlen ilyen kommentet sem talált.

Maxi, ki akarna téged bántani? :( <3