SKAMONLINE l Minden egyben a népszerű norvég sorozatról és a remakekrőlDRUCK - 5. évad - Nora
Legfrissebb részek: 10. részmegnézem a korábbiakat is
Magyar felirattal (9.rész):
klip 1
, klip 2, klip 3, klip 4, klip 5

Skam France - 7. évad - Jo? - nem hivatalos!
Pontos dátum még nem ismert!
Várható: 2021 január-február környékén
megnézem a korábbiakat is

 

A SKAM egy norvég tini sorozat, mely a Hartvig Nissen Középiskolában játszódik, és néhány norvég fiatal mindennapjait, problémáit mutatja be. A sorozat igen komoly témákat érint, melyek valóban igen sok fiatalt érintenek a valóságban: erőszak, homoszexualitás, iszlám, étkezési zavarok. A sorozat 2015-ben indult és 2017-ben fejeződött be, 4 évaddal. A sorozat Julie Andem nevéhez kötődik. Különlegessége, hogy a sorozat valós időben játszódik, tehát nem hetente részenként érkeznek az új epizódok, hanem naponta pár perces klipekben. Minden évadnak más a főszereplője.

A SKAM France a norvég SKAM sorozat első remake változata, tehát teljesen ugyanazon a sémán és történeten alapulnak a részek, csak a francia fiatalok mindennapjait és életük sajátosságait figyelhetjük meg benne. Az első két évad teljesen ugyanolyan, mint az eredeti sorozat, azonban a 3. évadtól kezdve a rendező, David Hourrégue valamilyen szinten eltért, ezzel belecsempészve a franciák sajátosságait. Témái között igen erősen megtalálható a homoszexualitás, a mentális betegségek, valamint az evési zavarok és függőségek témaköre. A sorozat olyan sikeres lett, hogy további évadokat is kapott Julie Andem beleegyezésével és segítségével. Jelenleg 6 évada van, azonban a sorozat a 8. évadig biztos, hogy folytatódik, azonban már új szereplőgárdával.

A WTFock a norvég SKAM sorozat belga változata, a belga fiatalok életének bemutatása. A sorozatnak jelenleg 3 évada van, valamint egy különkiadás, mely WTFockdown néven lett ismert. Ennek során a karakterek karanténban eltöltött napjait követhették a rajongók nyomon. Igen erősen megjelenik benne a homofóbia. Jelenleg a sorozatnak 4 évada van, hamarosan érkezik az 5. évad Yasmina főszereplésével.

Nem a WTFock az egyetlen, amely eltért az eredeti "SKAM XY" formátumú címtől, hanem a német verzió is, mely Druck névvel lett híres. Különlegessége a SKAM sorozatok közül az, hogy ez volt az első, amely transznemű szereplőt is megjelenített a képernyőn. Jelenleg 5 évada van, azonban a sorozat szintén olyan sikeres lett, hogy újabb évadokat kapott, így az 5. legújabb évad már a sorozat új generiációjáról szól.

A SKAM Espana az eredeti norvég sorozatnak a spanyol kiadása, mely szintén több változtatással is élt már az első évadoktól kezdve, ezzel különlegesebbé és spanyolosabbá téve a sorozatot. Több tekintetben is történt változás az évadokban, ez volt az első remake, amelynek az egyik évada dupla főszereplős, tehát osztott nézetű volt. Továbbá az első volt a remake-k közül, melyben leszbikus pár jelent meg. Jelenleg a sorozatnak 4 évada van.

Az olasz verzió, a SKAM Italia szintén a korai remake-k közé tartozik, ez volt a 2. változat, és az első azok közül, akik megváltoztatták a történet menetét, felcserélték az évadokat. Tovább ez az első SKAM sorozat, mely annyira népszerűnek bizonyult, hogy a 4. évad során már nem tartották az eredeti valós idejű, klipek szerinti vetítést, ugyanis a 4. évad premierje már a világ egyik legnépszerűbb streaming portálján volt, a Netflixen. A teljes sorozat felkerült a Netflixre, azonban ez Magyarországról nem elérhető.

A SKAM NL a sorozat holland verziója, és szintén egyedi, de sajnos nem jó dolog miatt. Ez volt az első remake, amely 2 évad után kaszát kapott. A rajongók petíciót indítottak a harmadik évad leforgatásáért. Ha szeretnéd te is aláírni ide kattintva megteheted. Az egyetlen remake, amiben eredeti SKAM színész és karakter is feltűnik.

A SKAM Austin az amerikai verziója a sorozatnak. Különlegessége az, hogy a forgatókönyv teljesen a sorozat eredeti rendezőjéhez, Julie Andem kezéhez köthető. Ez volt az első remake, amiben Julie részt vett. Annak ellenére, hogy szintén Julie sorozata volt a népszerűség elmaradt. A sorozat egyelőre szintén a 2. évadnál megállt, nem tudni, hogy lesz e 3. évad. Julie elmondta, hogy nem tudja tovább folytatni a sorozatot.

 
 

 

Skam:
Lisa Teige - január 19.
Iman Meskini - március 3.
Thomas Hayes - március 7.
Herman Tommeraas - április 2.
Josefine Frida Pettersen - május 18.
Tarjei Sandvik Moe - május 24.
Ina Svenningdal - június 16.
Marl Martin Eggesbo - július 8.
Ulrikke Falch - július 17.
Henrik Holm - szeptember 12.
Cengiz Al - október 9.
David Sjoholt - november 22.
Marlong Langeland - december 21.
Skam France:
Axel Auriant - január 1.
Ayumi Roux - március 23.
Philippine Stindel - május 25.
Assa Asylla - június 3.
Maxence Danet-Fauvel - június 27.
Flavie Delangle - szeptember 18.
Marilyn Lima - szeptember 28.
Coline Preher - október 21.
Skam Espana:
Gabriel Guevara - február 6.
Hajar Brown - március 15.
Fernando Lindez - március 16.
Alejandro Reina - március 20.
Nicole Wallace - március 22.
Celia Monedero - április 3.
Irene Ferreiro - május 4.
Tomás Aguilera - július 9.
Álvaro Cobas - júlis 13.
Ruth Bosser - július 24.
Rizha - július 26.
Alba Planas - szeptember 10
Druck:
Michelangelo Fortuzzi - január 23.
Tua El-Fawwal - január 26.
Milena Tscharntke - április 3.
Lilly Dreesen - április 12.
Jobel Mokonzi - május 29.
Lukas von Horbatschewsky - augusztus 3.
Skam Italia:
Benedetta Gargari - január 27.
Martina Lelio - január 30/31
Nicholas Zerbini - február 10.
Rocco Fasano - február 21.
Ludovica Martino - február 26.
Frederico Cesari - március 5.
Ludovico Tersigni - augusztus 8.
Beatrice Bruschi - október 3.
Giancarlo Commare - december 29.
wtFock:
Veerle Dejaeger - július 1.
Nathan Bouts - július 1.
Femke Van Der Steen - augusztus 1.
Willem Herbots - október 25.
Willem De Schryver - november 3.
Nathan Naenen - november 9.
Lilith Pas - november 9.
Hanna Menskink - november 15.
Nona Janssens - november 23.
Skam NL:
Reiky de Valk - március 5.
Skam Austin:
Giovanni Niubo - február 19.
Kennedy Hermansen - március 30.
Austin Terry - július 17.
 


    
 
  
    

Jelentkezz a chatben! :) - Feltételek és lekerültek
Képre vár: -

 


Név:
SKAMONLINE
Szerkesztő: Letti - skamonline.hungary@gmail.com
Design: Letti #7
Remake fordító: Anne D. (instagram)
Téma: A norvég SKAM című sorozat, valamint annak remake változatai
Témakör: TV-sorozat
Nyitás: 2020.07.21.
Credits: allofskam

Az oldalon mindenhol fel van tüntetve a forrás, ezen kívül a további tartalom teljesen saját, ezért a lopás és másolás tilos! A szerkesztő nem áll kapcsolatban semmilyen módon sem a sorozat készítőivel, sem a színészekkel!

 

Lisa Teige - Karaktere: Eva Kviig Mohn

Lisa Teige norvég színésznő és táncos 1998. január 19-én született Bergenben, Norvégiában. Két lánytestvére van. Párja jelenleg Bernhard Nordin, akivel 2016 óta alkotnak egy pár.

Jelenleg Oslóban él, és kortárs táncot tanul az Oslói Képzőművészeti Akadémián. Tánctudását már filmes karrierje során is bemutatta.

A hírnévre 2015-ben tett szert, amikor megkapta Eva szerepét a népszerű SKAM sorozatban, melyben 4 évadon keresztül alakította a főszereplőt. Továbbá szerepelt még egy 2016-os rövidfilmben, a Forestillingenben, ahol Sara-t játszotta, valamint a norvég Battle című táncos filmben, melyben Amalie karaktéret keltette életre. A film a magyar Netflixen is elérhető. 

A közösségi médiában nem aktív.

Josefine Frida Pettersen - Karaktere: Noora Amalie Sætre

Josefine Frida norvég színésznő 1996. május 18-án született Norvégiában, Sigdalból származik. Jelenleg Osloban él. Kapcsolati státusza ismeretlen.

A hírnevet 2015-ben Noora szerepe hoztam meg számára a SKAM című sorozatból, azonban nem ez volt az első filmes szereplése. 2014-2015-ben volt egy kisebb szerepe a Neste Sommer című norvég sorozatban. 2019-ben kijött első mozifilmje, a Disco, melyben Mirjam karakterét alakítja. A film turnéja során a világ számos országában járt.

2016-ban Gullruten díjra jelölték közönségkedvenc kategóriában, azonban a díjat nem kapta meg. 2019-ben a Cannes-i Filmfesztivál zsűrijének tagja volt. 

Kedvenc állata az elefánt.

Közösségi média oldalai: instagram  twitter

 Tarjei Sandvik Moe - Karaktere: Isak Valtersen - Oldalon megjelent hírek és cikkek

Tarjei Sandvik Moe norvég színész 1999. május 24-én született Oslóban, Norvégiában. Valóban a Hartvig Nissen Középiskola tanulója volt a sorozat forgatása során is, és több karakterrel már a sorozat előtt jó barátságot ápolt. Itt kezdett el színészkedni. 2019 óta Ida Haugen táncosnővel alkot egy párt. Szexualitását többször megkérdőjelezték előtte.

A szereplők közül Tarjei maradt meg leginkább a színészkedés világában, a mai napig aktívan fellép az Osló Színház előadásaiban. TV-s és mozis szereplései is megemlítendőek. Tarjei számára is 2015-ben hozta meg Isak Valtersen szerepe a hírnevet. 2017-ben szerepelt a Melk című norvég sorozatban, 2019-ben pedig a Skitten Snø (megnézem) elmebeteg karaktér alakította. Továbbá 2019-ben Filipként feltűnt az Østkant/Vestkant című sorozatban is. Filmes szerepeit tekintve 2018-ban kapta meg nagyobb főszerepét az En Æffere című norvég thrillerben, ahol a tanárnő diákszerelmét, Markus-t alakította. 2018-ban megkapta az En dag i Juli főszerepét,  2020. november 6-án pedig érkezik új filmje a Gledelig Jul. Továbbá 2020-ban szerepelt a saját maga által írt rövidfilmben is, mely a We Schould Be A Movie címet kapta. Több színházi darabban is játszott, ilyen például a Grease norvég változata, vagy a Til Ungdommen. 

Munkája során több díjat is bezsebelt. 2017-ben három kategóriában is Gullruten díra jelölték, melyből kettőt meg is nyert, továbbá a 2017-es oslói Pride-on Carl Martin Eggesbø-vel megkapták a Fryd díjat. 

2018-ban találkozott Vilmos herceggel és Katalin hercegnével.

A közösségi médiában nem aktív.

Iman Meskini - Karaktere: Sana Bakkoush - Oldalon megjelent hírek, cikkek

Iman Meskini norvég színésznő 1997. március 3-án született Norvégiában. Jelenleg Oslóban él férjével, Mourad Jarraival, akivel 2019. június 12-én keltek egybe. Édesapja tunéziai származású, édesanyja norvég. Az iszlám vallást követi. Van egy húga.

2015-ben kapta meg Sana szerepét a SKAM című sorozatban, mely az első tévés szereplése is volt. Filmes karrierjért azóta nem folytatta, tanulmányaira koncentrált. 2016-tól kezdve az Oslói Egyetemen tanult arab és közel-keleti tanulmányokat végzett. 2019-ben Jordániában tanult arabul.

Jelenleg a Norway's Air Forces-al dolgozik együtt.

2016 és 2017 között védő poszton kosarazott a Høybråten Kosárlabada Klubban.

A közösségi médiát aktívan használja véleményének megosztására és a rajongóival való kapcsolattartásra. Instagram oldalát itt éred el.

Ulrikke Falch - Karaktere: Vilde Hellerud Lien - Oldalon megjelent hírek és cikkek

Ulrikke Falch norvég színésznő július 17-én született Oslóban, azonban életét Trondheimben töltötte. Van egy húga.

Filmes karrierje 2015-ben a SKAM című sorozattal kezdődött, és azóta sem vállalt el újabb szerepeket. A filmezés helyett a könyvírást válaszotta. Első könyvét a Jenteloven-t 2018 augusztusában adták ki, amiben Sofie Frøysaa volt a társszerző.

Szabadidejében focizik. Jelenleg terápián van. Borderline személyiségzavarral küzd.

Nyíltan feminista. Instagram oldalán folyamatosan önmagunk elfogadását hirdette posztjaival és videóival, azonban a fiókot törölte azzal az indokkal, hogy egy kis időre van szüksége. Korábban is tett ilyet, akkor pár hónap után visszatért a közösségi médiába. Jelenleg még inaktív.

Kedvenc énekesnője Sia.

Ina Svenningdal - Karaktere: Chris Berg

Ina Svenningdal norvég színésznő 1996. június 16-án született Oslóban. Jelenleg Ole Dennis Heggeli-vel van kapcsolatban. 

Színészi karrierje már 2004-ben elkezdődött, amikor szerepelt a Linus i Svingen című norvég sorozatban, 2006-ban pedig a Jul i Svingenben. 2015-ben kapta meg újabb szerepét a SKAM című sorozatban. Azóta nem láthattuk újabb produkciókban.

2016 óta az Állami Színházakadémián tanul.

Instagram oldala.

Henrik Holm - Karaktere: Even Bech Næsheim

Henrik Holm norvég színész és modell 1995. szeptember 12-én született Norvégiában. Van egy öccse. Édesanyja, Siv Svendsen, szintén híres a rajongók körében, és több SKAM színésszel is jó kapcsolatot ápol. Lea Meyer modellel van kapcsolatban.

Színészi karrierje 2013-ban kezdődött, amikor szerepet kapott a Halvbroren című norvég tv sorozatban. 2016-ban tűnt fel a SKAM című sorozatban Even karakterében, aki Isak szerelme.

2017-ben több Gullruten díra is jelölték, két Gullruten díjat meg is nyert Tarjei-el együtt: a közönségkedvencet valamint az O Helga Natt, mint legjobb jelenet díját.

A SKAM óta nem láthattuk újabb produkciókban, azonban a rajongói találkozókra szívesen jár. 

Érdekesség, hogy a 3. évad ikonikus kávézója valójában Henrik akkori munkahelye volt.

Instagram oldala.

Marlon Langeland - Karaktere: Jonas Noah Vasquez

Marlon Langeland 1999. december 21-én Norvégiában. Van egy testvére.

Színészi karrierje 2015-ben a SKAM című norvég sorozattal kezdődött, tovább 2019-ben játszott a Twin című sorozatban is.

Marlon azóta több háborús övezetű országba ellátogatott, ahol nem csak segítették az ottélőket, hanem dokumentumfilmet is forgattak, hogy bemutassák az ottani életet.

Instagram oldala.

 

Thomas Hayes - Karaktere: William Magnusson - Oldalon megjelent hírek, cikkek

Thomas Hayes norvég-brit színész és DJ 1997. március 7-én született Norvégiában.  Két húga van. 

Színészi karrierje 2015-ben kezdődött a SKAM című norvég sorozat szexi fiújának szerepével. Sokáig azt hangoztatta, hogy főként a színészi karrierjére koncentrál más helyett, azonban mégse tűnt fel sok szerepben. 2017-ben Wildhagent alakította az Elven szériában, valamint volt egy saját sorozata 2018-ban, a His Name Is Not William.

2018 óta azonban aktívan elkezdett zenélni, azóta már számos dallal rukkolt elő, és a mai napig aktív DJ. Művészneve HAYES.

Közösségi média oldalai: instagram  twitter  spotify

Herman Tømmeraas - Karaktere: Christtofer Schistad

Herman Tømmeraas norvég színész, táncos és modell 1997. április 2-án született Norvégiában. Van egy öccse, Teodor.

Karrierje 2008-ban kezdődött az Arkitektene cjmű kisfilmmel, azonban a sikert számára is a 2015-ös norvég SKAM című sorozat hozta meg. A mai napig több színészi szerepe is volt. Szerepelt a Null illetve a Semester című sorozatokban. Jelenleg a Netflix egyik sorozatában , a Ragnarökben játsza az egyik Jutul testvért David (Magnus) és Theresa (Sonja) oldalán. A sorozat második évada 2021-ben érkezik.

7 éves kora óta táncol.

Korábban a norvég focistával, Amalie Snøløsszel alkotott egy párt, jelenleg nem tudni, hogy még mindig együtt vannak e.

Szerepelt Astrid - Such A Boy című klipjében

Közösségi oldalai: instagram  twitter

David Alexander Sjøholt - Karaktere: Magnus Fossbakken

A jelenleg David Stakston néven ismert David Alexander Sjøholt 1999. november 22-én született Norvégiában. Van egy testvére, akit Martinnak hívnak.

A hírnevet számára szintén a 2015-ben bemutatott SKAM című sorozat hozta meg, amiben valójában már az első évadban feltűnik, nagyobb szerepet mégis csak a 3. évadtól kap. Ezután több sorozatban is szerepelt. Közüllök leghíresebb a Netflix új sorozata, a Ragnarök, melyben a főszereplő Magne karakterét alakítja több SKAM színésszel, valamint a híres Jonas Strand Gravlival (22 July).

Instagram oldala.

 

Cengiz Al - Karaktere: Yousef Acar

Cengiz Al norvég színész és táncos 1998. október 9-én született Norvégiában. Van egy testvére, akit Kasimnak hívnak. Jelenleg (2020 nyara) barátnőjével, Maiken Blom táncosnővel első közös gyermeküket várják.

Karrierjét szintén a SKAM című sorozatnak köszönheti, melyben az utolsó, 2017-es évadban tűnt fel mint főszereplő. Szerepelt a Skal vi danse című norvég táncos showműsorban is.

Jelenleg közös youtube csatornát működtet barátnőjével, ezt ide kattintva elérhetitek

A közösségi médiában aktívan oszt meg tartalmat. Instagram oldalát itt érhetitek el.

Carl Martin Eggesbø - Karaktere: Eskild Tryggvason

Carl 1995. július 8-án született Norvégiában, norvég színész, nyíltan meleg. 

A SKAM-ben a 2. évadban tűnt fel először, és ezután kapott nagyobb szerepet a főszereplők "gurujaként". A SKAM előtt több filmben is szerepelt már. 2006-ban feltűnt a Hideg lábak, 2009-ben pedig az Orps: The Move-ban és a Mindenem a banda című filmben. Továbbá 2015-ben szerepelt a Suksesskolen című sorozatban. 2016 óta a Színészakadémián tanul. Jelenleg is több készülő filmje van (Den største forbrytelsen (2020) és Kampen om Narvik - Hitlers første nederlag (2021)).

2017-ben az osló pride-on Tarjei Sandvik Moe-val megkapták a Fryd díjat, mert nagyon élethűen alakították SKAM-beli homoszexuális karakterüket.

Instagram oldalán aktívan tevékenykedik.

Theresa Frostad Eggesbø - Karaktere: Sonja

Theresa Frostad Eggesbø norvég színésznő, jelenleg 21 éves. 

Színészi karrierje szintén a SKAM-el kezdődőtt, melyben a 3. évadban alakítja Even barátnőjét, Sonjat. Szerepelt ezután Kometen című filmben is, azonban a nagyobb sikert a már többször is emlegetett Netflixes sorozat, a Ragnarök hozta meg számára, melyben Saxa Jutult alakítja David és Herman oldalán.

Beceneve Resa.

Instagram oldala.

További színészek:

Sacha Kleber Nyiligira - Mahdi Disi

Cecilie Marisen - Ingrid Theis Gaupseth

Fredrik Vildgren - Nikolai Magnusson

Rakel Øfsti Nesie - Linn Larsen Hansen

Celine Nordheim - Iben

Kristina Ødegaard  - Sara Nørstelien

Simo Mohamed Elhbabi - Elias Bakkoush

Yousef Hjelde Elmofty - Mikael Øverlie Boukhal

Adam Ezzari - Adam Malik - Énekes jelenleg.

Mutasim Ahmed - Mutasim Tatouti