SKAMONLINE l Minden egyben a népszerű norvég sorozatról és a remakekrőlDRUCK - 5. évad - Nora
Legfrissebb részek: 10. részmegnézem a korábbiakat is
Magyar felirattal (9.rész):
klip 1
, klip 2, klip 3, klip 4, klip 5

Skam France - 7. évad - Jo? - nem hivatalos!
Pontos dátum még nem ismert!
Várható: 2021 január-február környékén
megnézem a korábbiakat is

 

A SKAM egy norvég tini sorozat, mely a Hartvig Nissen Középiskolában játszódik, és néhány norvég fiatal mindennapjait, problémáit mutatja be. A sorozat igen komoly témákat érint, melyek valóban igen sok fiatalt érintenek a valóságban: erőszak, homoszexualitás, iszlám, étkezési zavarok. A sorozat 2015-ben indult és 2017-ben fejeződött be, 4 évaddal. A sorozat Julie Andem nevéhez kötődik. Különlegessége, hogy a sorozat valós időben játszódik, tehát nem hetente részenként érkeznek az új epizódok, hanem naponta pár perces klipekben. Minden évadnak más a főszereplője.

A SKAM France a norvég SKAM sorozat első remake változata, tehát teljesen ugyanazon a sémán és történeten alapulnak a részek, csak a francia fiatalok mindennapjait és életük sajátosságait figyelhetjük meg benne. Az első két évad teljesen ugyanolyan, mint az eredeti sorozat, azonban a 3. évadtól kezdve a rendező, David Hourrégue valamilyen szinten eltért, ezzel belecsempészve a franciák sajátosságait. Témái között igen erősen megtalálható a homoszexualitás, a mentális betegségek, valamint az evési zavarok és függőségek témaköre. A sorozat olyan sikeres lett, hogy további évadokat is kapott Julie Andem beleegyezésével és segítségével. Jelenleg 6 évada van, azonban a sorozat a 8. évadig biztos, hogy folytatódik, azonban már új szereplőgárdával.

A WTFock a norvég SKAM sorozat belga változata, a belga fiatalok életének bemutatása. A sorozatnak jelenleg 3 évada van, valamint egy különkiadás, mely WTFockdown néven lett ismert. Ennek során a karakterek karanténban eltöltött napjait követhették a rajongók nyomon. Igen erősen megjelenik benne a homofóbia. Jelenleg a sorozatnak 4 évada van, hamarosan érkezik az 5. évad Yasmina főszereplésével.

Nem a WTFock az egyetlen, amely eltért az eredeti "SKAM XY" formátumú címtől, hanem a német verzió is, mely Druck névvel lett híres. Különlegessége a SKAM sorozatok közül az, hogy ez volt az első, amely transznemű szereplőt is megjelenített a képernyőn. Jelenleg 5 évada van, azonban a sorozat szintén olyan sikeres lett, hogy újabb évadokat kapott, így az 5. legújabb évad már a sorozat új generiációjáról szól.

A SKAM Espana az eredeti norvég sorozatnak a spanyol kiadása, mely szintén több változtatással is élt már az első évadoktól kezdve, ezzel különlegesebbé és spanyolosabbá téve a sorozatot. Több tekintetben is történt változás az évadokban, ez volt az első remake, amelynek az egyik évada dupla főszereplős, tehát osztott nézetű volt. Továbbá az első volt a remake-k közül, melyben leszbikus pár jelent meg. Jelenleg a sorozatnak 4 évada van.

Az olasz verzió, a SKAM Italia szintén a korai remake-k közé tartozik, ez volt a 2. változat, és az első azok közül, akik megváltoztatták a történet menetét, felcserélték az évadokat. Tovább ez az első SKAM sorozat, mely annyira népszerűnek bizonyult, hogy a 4. évad során már nem tartották az eredeti valós idejű, klipek szerinti vetítést, ugyanis a 4. évad premierje már a világ egyik legnépszerűbb streaming portálján volt, a Netflixen. A teljes sorozat felkerült a Netflixre, azonban ez Magyarországról nem elérhető.

A SKAM NL a sorozat holland verziója, és szintén egyedi, de sajnos nem jó dolog miatt. Ez volt az első remake, amely 2 évad után kaszát kapott. A rajongók petíciót indítottak a harmadik évad leforgatásáért. Ha szeretnéd te is aláírni ide kattintva megteheted. Az egyetlen remake, amiben eredeti SKAM színész és karakter is feltűnik.

A SKAM Austin az amerikai verziója a sorozatnak. Különlegessége az, hogy a forgatókönyv teljesen a sorozat eredeti rendezőjéhez, Julie Andem kezéhez köthető. Ez volt az első remake, amiben Julie részt vett. Annak ellenére, hogy szintén Julie sorozata volt a népszerűség elmaradt. A sorozat egyelőre szintén a 2. évadnál megállt, nem tudni, hogy lesz e 3. évad. Julie elmondta, hogy nem tudja tovább folytatni a sorozatot.

 
 

 

Skam:
Lisa Teige - január 19.
Iman Meskini - március 3.
Thomas Hayes - március 7.
Herman Tommeraas - április 2.
Josefine Frida Pettersen - május 18.
Tarjei Sandvik Moe - május 24.
Ina Svenningdal - június 16.
Marl Martin Eggesbo - július 8.
Ulrikke Falch - július 17.
Henrik Holm - szeptember 12.
Cengiz Al - október 9.
David Sjoholt - november 22.
Marlong Langeland - december 21.
Skam France:
Axel Auriant - január 1.
Ayumi Roux - március 23.
Philippine Stindel - május 25.
Assa Asylla - június 3.
Maxence Danet-Fauvel - június 27.
Flavie Delangle - szeptember 18.
Marilyn Lima - szeptember 28.
Coline Preher - október 21.
Skam Espana:
Gabriel Guevara - február 6.
Hajar Brown - március 15.
Fernando Lindez - március 16.
Alejandro Reina - március 20.
Nicole Wallace - március 22.
Celia Monedero - április 3.
Irene Ferreiro - május 4.
Tomás Aguilera - július 9.
Álvaro Cobas - júlis 13.
Ruth Bosser - július 24.
Rizha - július 26.
Alba Planas - szeptember 10
Druck:
Michelangelo Fortuzzi - január 23.
Tua El-Fawwal - január 26.
Milena Tscharntke - április 3.
Lilly Dreesen - április 12.
Jobel Mokonzi - május 29.
Lukas von Horbatschewsky - augusztus 3.
Skam Italia:
Benedetta Gargari - január 27.
Martina Lelio - január 30/31
Nicholas Zerbini - február 10.
Rocco Fasano - február 21.
Ludovica Martino - február 26.
Frederico Cesari - március 5.
Ludovico Tersigni - augusztus 8.
Beatrice Bruschi - október 3.
Giancarlo Commare - december 29.
wtFock:
Veerle Dejaeger - július 1.
Nathan Bouts - július 1.
Femke Van Der Steen - augusztus 1.
Willem Herbots - október 25.
Willem De Schryver - november 3.
Nathan Naenen - november 9.
Lilith Pas - november 9.
Hanna Menskink - november 15.
Nona Janssens - november 23.
Skam NL:
Reiky de Valk - március 5.
Skam Austin:
Giovanni Niubo - február 19.
Kennedy Hermansen - március 30.
Austin Terry - július 17.
 


    
 
  
    

Jelentkezz a chatben! :) - Feltételek és lekerültek
Képre vár: -

 


Név:
SKAMONLINE
Szerkesztő: Letti - skamonline.hungary@gmail.com
Design: Letti #7
Remake fordító: Anne D. (instagram)
Téma: A norvég SKAM című sorozat, valamint annak remake változatai
Témakör: TV-sorozat
Nyitás: 2020.07.21.
Credits: allofskam

Az oldalon mindenhol fel van tüntetve a forrás, ezen kívül a további tartalom teljesen saját, ezért a lopás és másolás tilos! A szerkesztő nem áll kapcsolatban semmilyen módon sem a sorozat készítőivel, sem a színészekkel!

 

Lula Cotton-Frapier - Karaktere: Daphné - Az oldalon megjelent hírek és cikkek

Lula Belgiumban született, jelenlegleg Párizsban él. 

A Skam France beli szereplése előtt is már játszott rövidfilmekben, azonban ismertségét Daphné karakterének köszönheti. 2019-ben Maxence-al szerepelt a Le Diable au cœur című filmben, melyben egy testvérpárt alakítottak. 2021-ben érkezik új filmje, a Bula.

Szeret énekelni és zenélni. A Facebook fiókjára számos éneklős videót felrakott már, azonban már a You Tube-on is megjelent egy száma.

                                       Instagram   Twitter   YouTube    Facebook

Philippine Stindel - Karaktere: Emma

Philippine francia színésznő 1995.május 25-én született. 

Már a Skam France előtt is színészkedett. 2014-ben a Mercuriales című filmben, 2016-ban pedig a Going to Brazil című filmben szerepelt. Új rövidfilmje, a Junie, 2020-ban érkezik.

Instagram    Twitter

 

Marilyn Lima - Karaktere: Manon

Marilyn Lima francia színésznő-modell 1995. szeptember 28-án született Bordeaux-ban. Beceneve Mar.

Karrierje 2015-ben kezdődött a Bang Gang című film főszerepével. 2016-ban az Entre deux méres című filmben tűnik fel. 2018-ban megkapta a Skam France-ben Manon szerepét, ami nemzetközi ismertséget hozott számára. 2019-ben a Faim d'amour című drámában láthattuk, 2020-ban pedig az Une siréne á Paris című filmben és a Snetinelle-ben lesz majd látható.

A Skam France forgatásán ismerkedett meg Michel Biel-el, akivel (ha minden igaz) jelenleg is egy párt alkot (azonban egyre kevesebb a közös poszt, így lehetséges, hogy sajnos már külön folytatják útjukat).

                                        Instagram   Tumblr    Twitter

Coline Preher - Karaktere: Alexia

Coline francia színész-énekesnő Franciaországban született 2000.október 21-én.

Színészi karrierje a Demanin nous appartient című sorozattal kezdődött. 2018-ban kapta meg a Skam France-ben Alexia szerepét, továbbá 2019-ben szerepelt a Selfie című filmben.

Azonban Coline sokkal inkább a zenélés mellett döntött a színészet helyett. Már Spotifyon is meghallgatható Modem című száma. Skam France beli kollégáival, Léo Daudinnal és Édouard Éftimakissal megalakították közös együttesüket, az Échos-t. Már adtak kisebb koncerteket is, ahol színésztársaik is támogatták őket a jelenlétükkel.

                                       Instagram   Spotify   Twitter

Assa Aicha Sylla - Karaktere: Imane

Assa francia színésznő 1996.június 3-án született Franciaországban.

Színészi karrierjét tekintve igen aktív volt már a Skam France előtt is. 2014-ben jelent meg először a képernyőn a Csajkor című filmben. 

Instagram

 

Axel Auriant - Karaktere: Lucas - Az oldalon megjelent hírek és cikkek

Axel Auriant francia színész és zenész 1998.január 1-én született Besanconban, Franciaországban. 

2014 óta tevékenykedik aktívan színészként. 2014-ben szerepelt a Nos chers voisins és a Fais pas ci, fais pa ca című filmekben. 2018-ban kapta meg Lucas szerepét a Skam Franceben, mely átütő sikert hozott számára.

Szeret és tud dobolni, emellett zongorán és gitáron is játszik. Van egy saját műsora, a Les 1001 vies de urgences.

Van egy kutyája, Ouba, aki egy pomerániai törpespicc. A kutya instagramját is rendszeresen frissíti. Egy interjú keretén belül elárulta, hogy régen szerette a Tokio Hotel, valamint nagy rajongója a Noddy című mesének és a Sex Education című sorozatnak.

Egy Manon nevű lánnyal járt, jelenleg nincsen hír róla, hogy még mindig egy párt alkotnának.

(Vele személyesen is találkoztam egy koppenhágai utazás során. <3)

 Instagram

Maxence Danet-Fauvel - Karaktere: Eliott - Oldalon megjelent hírek és cikkek

Maxence Danet-Fauvel francia színész és modell 1993.június 27-én született Franciaországban. 

Karrierjét modellként kezdte az Elite Modell Managmentnél, mellyel jelentős rajongói tábort szerzett Szöulban, Dél-Koreában. A mai napig szívesen jár ide. Színészi karrierje Eliott Demaury szerepével kezdődött a Skam France-ben 2019-ben. 2019-ben tovább feltűnt a Le Diable au cœur című filmben, melyben Lulaval egy testvérpárt alakítottak. 2020-ban fog megjelenik a The House of Gaunt című rövidfilm, mely a Sötét Nagyúr életéről fog szólni. A filmben Max alakítja Voldemortot. A film kedvéért feketére festette a haját, azonban ettől a forgatás befejezése után megszabadult. Jelenleg a Grand Hotel című sorozatot forgatják.

Van egy kígyója, akit Briannek hívnak. Jó barátságot ápol az olasz SKAM 'Evenjével',Rocco Fassanoval. Max és Axel már a Skam France előtt ismerték egymást, és jó barátok voltak.

Van egy húga, Agathe, és jelenleg egy Anemone nevű lánnyal van kapcsolatban. 2019-ben járt Budapesten is.

 Instagram

Léo Daudin - Karaktere: Yann

Léo Daudin színész Malin született, jelenleg Franciaországban él. A francia mellett beszél spanyolul is.

Színészi karrierje rövidfilmekkel indult 2017-ben, 2018-ban kapta meg Yann szerepét a Skam France-ben. Azóta nincsenek újabb projektjei.

Colin Preherrel és Édouard Éftimakissal megalakították közös együttesüket, az Échos-t. Már adtak kisebb koncerteket is, ahol színésztársaik is támogatták őket a jelenlétükkel.

Instagram

Paul Scarfoglio - Karaktere: Basile

Paul Scarfoglio francia színész.

Színészi karrierje 2016-ban kezdődött a Les Grands című sorozattal. 2017-ben szerepelt az Egy marék játékgolyó című valamint a Seuls című filmben. 2018-ban a Les Emmerdeurs című sorozatban volt látható. 2019-ben kapta meg Basile szerepét a Skam Franceben. 

Instagram   Twitter   YouTube

 

Robin Migné - Karaktere: Arthur

Robin Migné francia színész Párizsban született és jelenleg is itt él. Van egy testvére Tom, aki táncos, modell és színész.

Színészi karrierje 2019-ben kezdődött, amikor megkapta Arthur szerepét a Skam Franceban, valamint szerepelt a Miss Chazelles című rövidfilmben is. Jelenleg az 1995 című sorozaton dolgozik. 

Instagram   Twitter

 

Michel Biel - Karaktere: Charles - Oldalon megjelent hírek és cikkek

Michel Biel francia színész.

Számos filmben és sorozatban játszott már, köztük például a Dunkirkben. Charles szerepét 2018-ban kapta meg a Skam Franceben, azonban előtte is igen aktívan részt vett rövidfilmekben.

A Skam France forgatásán ismerkedett meg Marilyn Limaval, akivel (ha minden igaz) jelenleg is egy párt alkot (azonban egyre kevesebb a közös poszt, így lehetséges, hogy sajnos már külön folytatják útjukat).

Jelenleg egy YouTube csatornát vezet utazásairól.

Instagram    YouTube

Anne-Sophie Soldaini - Karaktere: Chloé

Anne-Sophie Soldaini francia színésznő.

2017-től kezdve vannak filmes szerepei. 2018-ban szerepelt a Speakerine című sorozatban. 2019-ben kapta meg Chloé szerepét a Skam France 3. évadában, tovább ebben az évben szerepelt a Magyarországon is megjelent Családi vakáció - Irány Ibiza! című filmben.

Instagram

 

További színészek:

Edouard Eftimakis - Mickaël Dolleron
Zoé Marchal - Ingrid Spielman
Laïs Salameh - Sofiane Alaoui
Moussa Sylla - Idriss Bakhellal
Winona Guyon - Noèe Daucet
Théo Christine - Alexandre Delano
Roberto Calvet - Nicolas Munier
Lola Felouzis - Lucille
Lucas Wild - Camille

Az új generáció (6-8. évad)

Flavie Delangle - Karaktere: Lola - Az oldalon megjelent hírek és cikkek

Flavie francia színésznő 2002. szeptember 18-án született Reimsben. 

2020-ban kapta meg Lola szerepét a Skam Franceban, előtte kisebb rövidfilmekben láthattuk csak.

Nagyon jó kapcsolatot ápol filmbeli kollégiával, különösen Louisesal és Sohannal.

Instagram

 

Ayumi Roux - Karaktere: Maya - Oldalon megjelent hírek és cikkek

Ayumi Roux francia színésznő 2001.március 23-án született Párizsban. Jelenleg is itt él.

Már a Skam France előtt is aktívan színészkedett. 2019-ben feltűnt a Damien veut changer le monde című filmben, valamint 2020-ban láthattuk Clarisse szerepében a Netflixen megjelent Vampires, magyarul Félig vámpír, félig lány című sorozatban is. 2020-ban kapta meg továbbá Maya szerepét a Skam Franceban. Jelenleg a Zero Chill című sorozaton dolgozik.

Instagram

Sohan Pague - Karaktere: Max

Sohan Pague francia színész. Transznemű.

2020-ban kapta meg Max szerepét a Skam Franceban. Előtte 2018-ban a Les Engagés című sorozatból volt látható.

Instagram

 

Louise Malek - Karaktere: Jo - Az oldalon megjelent hírek és cikkek

Louise Malek színésznő. New Yorkban született.

2020-ban kapta meg Jo szerepét a Skam Franceben. Se előtte, se utána nem volt még komolyabb filmes projektje, rövidfilmekben volt látható.

Rajong Christiano Ronaldoért.

Instagram

Quentin Nanou - Karaktere: Sekou

Quentin Nanou Lyonban született. Gyakran jár Torontoban.

2020-ban kapta meg Sekou szerepét a Skam Franceben. Előtte 1-1 részekre volt látható néhány sorozatban. Az a vágya, a nemzetközileg elismert színész legyen, de legfőképp Amerikában.

A francia mellett beszél angolul és németül is.

Instagram

További színészek (új generáció):

Lucie Fagedet - Tifanny