SKAMONLINE l Minden egyben a népszerű norvég sorozatról és a remakekről

SKAM OG - Az eredeti norvég sorozat

A SKAM egy norvég tini sorozat, mely a Hartvig Nissen Középiskolában játszódik, és néhány norvég fiatal mindennapjait, problémáit mutatja be. A sorozat igen komoly témákat érint, melyek valóban igen sok fiatalt érintenek a valóságban: erőszak, homoszexualitás, iszlám, étkezési zavarok. A sorozat 2015-ben indult és 2017-ben fejeződött be, 4 évaddal. A sorozat Julie Andem nevéhez kötődik. Különlegessége, hogy a sorozat valós időben játszódik, tehát nem hetente részenként érkeznek az új epizódok, hanem naponta pár perces klipekben. Minden évadnak más a főszereplője.

  

Évadok száma: 4 - IMDB értékelés: 8,7

HÍREK - ÉVADOK - KARAKTEREK - SZÍNÉSZEK

hivatalos oldal

SKAM FRANCE - A francia verzió 

A SKAM France a norvég SKAM sorozat első remake változata, tehát teljesen ugyanazon a sémán és történeten alapulnak a részek, csak a francia fiatalok mindennapjait és életük sajátosságait figyelhetjük meg benne. Az első két évad teljesen ugyanolyan, mint az eredeti sorozat, azonban a 3. évadtól kezdve a rendező, David Hourrégue valamilyen szinten eltért, ezzel belecsempészve a franciák sajátosságait. Témái között igen erősen megtalálható a homoszexualitás, a mentális betegségek, valamint az evési zavarok és függőségek témaköre. A sorozat olyan sikeres lett, hogy további évadokat is kapott Julie Andem beleegyezésével és segítségével. Jelenleg 6 évada van, azonban a sorozat a 8. évadig biztos, hogy folytatódik, azonban már új szereplőgárdával.

  

Évadok száma: 6 - IMDB értékelés: 8,2

 HÍREK - ÉVADOK - KARAKTEREK - SZÍNÉSZEK

hivatalos oldal - instagram oldal

WTFock - A belga verzió 

A WTFock a norvég SKAM sorozat belga változata, a belga fiatalok életének bemutatása. A sorozatnak jelenleg 3 évada van, valamint egy különkiadás, mely WTFockdown néven lett ismert. Ennek során a karakterek karanténban eltöltött napjait követhették a rajongók nyomon. A 4. évad forgatás alatt van. Igen erősen megjelenik benne a homofóbia.

  

Évadok száma: 3 + WTFockdown - IMDB értékelés: 8,3

HÍREK - ÉVADOK - KARAKTEREK - SZÍNÉSZEK

hivatalos oldal - instagram oldal

DRUCK - A német verzió 

Nem a WTFock az egyetlen, amely eltért az eredeti "SKAM XY" formátumú címtől, hanem a német verzió is, mely Druck névvel lett híres. Különlegessége a SKAM sorozatok közül az, hogy ez volt az első, amely transznemű szereplőt is megjelenített a képernyőn. Jelenleg 4 évada van, azonban a sorozat szintén olyan sikeres lett, hogy újabb évadokat kapott. Az 5. évad hamarosan érkezik.

  

Évadok száma: 4 - IMDB értékelés: 7,7

HÍREK - ÉVADOK - KARAKTEREK - SZÍNÉSZEK

SKAM Espana - A spanyol verzió 

A SKAM Espana az eredeti norvég sorozatnak a spanyol kiadása, mely szintén több változtatással is élt már az első évadoktól kezdve, ezzel különlegesebbé és spanyolosabbá téve a sorozatot. Több tekintetben is történt változás az évadokban, ez volt az első remake, amelynek az egyik évada dupla főszereplős, tehát osztott nézetű volt. Továbbá az első volt a remake-k közül, melyben leszbikus pár jelent meg. Jelenleg 3 évada van, a 4. hamarosan érkezik.

  

Évadok száma: 3 - IMDB értékelés: 7,5

HÍREK - ÉVADOK - KARAKTEREK - SZÍNÉSZEK

hivatalos oldal - instagram oldal

SKAM ITALIA - Az olasz verzió 

Az olasz verzió, a SKAM Italia szintén a korai remake-k közé tartozik, ez volt a 2. változat, és az első azok közül, akik megváltoztatták a történet menetét, felcserélték az évadokat. Tovább ez az első SKAM sorozat, mely annyira népszerűnek bizonyult, hogy a 4. évad során már nem tartották az eredeti valós idejű, klipek szerinti vetítést, ugyanis a 4. évad premierje már a világ egyik legnépszerűbb streaming portálján volt, a Netflixen. A teljes sorozat felkerült a Netflixre, azonban ez Magyarországról nem elérhető.

  

Évadok száma: 4 - IMDB értékelés: 7,7

HÍREK - ÉVADOK - KARAKTEREK - SZÍNÉSZEK

hivatalos oldal - instagram oldal

SKAM NL - A holland verzió 

A SKAM NL a sorozat holland verziója, és szintén egyedi, de sajnos nem jó dolog miatt. Ez volt az első remake, amely 2 évad után kaszát kapott. A rajongók petíciót indítottak a harmadik évad leforgatásáért. Ha szeretnéd te is aláírni ide kattintva megteheted. Az egyetlen remake, amiben eredeti SKAM színész és karakter is feltűnik

  

Évadok száma: 2 - IMDB értékelés: 8,1

HÍREK - ÉVADOK - KARAKTEREK - SZÍNÉSZEK

SKAM Austin - Az amerikai verzió 

A SKAM Austin az amerikai verziója a sorozatnak. Különlegessége az, hogy a forgatókönyv teljesen a sorozat eredeti rendezőjéhez, Julie Andem kezéhez köthető. Ez volt az első remake, amiben Julie részt vett. Annak ellenére, hogy szintén Julie sorozata volt a népszerűség elmaradt. A sorozat egyelőre szintén a 2. évadnál megállt, nem tudni, hogy lesz e 3. évad. Julie elmondta, hogy nem tudja tovább folytatni a sorozatot.

  

Évadok száma: 2 - IMDB értékelés: 6,2

HÍREK - ÉVADOK - KARAKTEREK - SZÍNÉSZEK

hivatalos oldal - instagram oldal

 

 

    

    

    

Jelentkezz a chatben! :)

Képre vár: -

 

 

Név: SKAMONLINE

Szerkesztő: Letti - lettaletti25@gmail.com

Design: Letti #2

Téma: A norvég SKAM című sorozat, valamint annak remake változatai

Témakör: TV-sorozat

Nyitás: 2020.07. 21.

Az oldalon mindenhol fel van tüntetve a forrás, ezen kívül a további tartalom teljesen saját, ezért a lopás és másolás tilos! A szerkesztő nem áll kapcsolatban semmilyen módon sem a sorozat készítőivel, sem a színészekkel!

  

 

Femke Van Der Steen - Karaktere: Jana - Oldalon megjelent hírek és cikkek

2019-ben játszott a Connected című rövidfilmben. Első szerepét a 2018-ban induló WTFock című sorozatban kapta, melyben az első évad központi karakterét, Jana Ackermans alakítja.

Instagram: femke_vandersteen

Twitter: fjlvdsteen1

Veerle Dejaeger - Karaktere: Zoe - Oldalon megjelent hírek és cikkek

Veerle Brüsszelben, Belgiumban született 2000. július 1-én. 

Hamarosan a The Window című sorozatban lesz látható. 2018-ban kapta meg Zoe szerepét a WTFockban, melyben a második évad központi karaktereként tűnhetett fel.

Instagram: veerledejaeger

Twitter: veerle_dj

Nona Janssens - Karaktere: Amber - Oldalon megjelent hírek és cikkek

Első szerepét a WTFock-ban kapta 2018-ban, ahol Ambert alakítja.

Instagram: nonajanssens

Twitter: nonajanssens

Tiktok: nonajanssens

Nora Dari - Karaktere: Yasmina - Oldalon megjelent hírek és cikkek

Nora 2001-ben született Gentben, Belgiumban. 

A WTFock előtt már több szerepben is látható volt. 2018-ban szerepelt a Bullets című TVsorozatban, valamint a The Big Dinner című kisfilmben. Ezek mellett 2018-ban kapta meg Yasmina szerepét a WTFockban. 2019-ben továbbá feltűnik a Ghost Tropic című filmben is. 

A belga mellett beszél hollandul, arabul, németül, franciául és angolul is.

                                Instagram: noradari_

Yara Veyt - Karaktere: Luca - Oldalon megjelent hírek és cikkek

2018-ban kapta meg Luca szerepét a WTFockban.

 

 

 

Willem Herbots - Karaktere: Robbe - Oldalon megjelent hírek és cikkek

Willem 1999. október 25-én született. Két testvére van, azonban Willem az egyetlen színész a családban. 6 éves kora óta színészkedik.

2018-ban kapta meg Robbe IJzermans szerepét a WTFock című sorozatban, melyben a 3. évad főkarakterét alakította. Filmbeli kollégájával, Willem De Schryverrel már a sorozat előtt is ismerték egymást, ugyanis ugyanabba az iskolába jártak színészetet tanulni.

A WTFock mellett mindössze 2 kisfilmben volt látható egyelőre, a Childhood Freedomban és a Fictional Charactersben.

Instagram: herbotswillem

Willem De Schryver - Karaktere: Sander - Oldalon megjelent hírek és cikkek

A másik Willem 2001. november 3-án született Belgiumban, Leuvenben él. Van egy öccse.

Karrierjét modellként kezdte, 2019-ben azonban megkapta Sander szerepét a WTFOckban, mely nemzetközi ismertséget hozott számára. Kollégájával, Willem Herbotssal már a WTFock forgatása előtt is ismerték egymást, ugyanis ugyanabba az iskolába jártak.

A modellkedés és a színészet mellett zenével is foglalkozik (DJ), azonban erről nem találtam semmi pontosat vagy ízelítőt sajnos.Továbbá több ifjúsági mozgalomban is részt vesz. Rajong a technoért és a rappért.

Instagram: willem_deschryver

Soundcloud: willem-de-schryver

Nathaniel Bouts - Karaktere:Jens - Oldalon megjelent hírek és cikkek

Nathan július 1-én született.

2018-ban kapta meg Jens szerepét a WTFock című sorozatban, előtte és azóta nem láthattuk új szerepben.

Instagram: nathanbouts

 

Nathan Naenen - Karaktere: Senne - Oldalon megjelent hírek és cikkek

A másik Nathan pedig 1996. november 9-én született Belgiumban. Feltörekvő színész. 

Igen sok szerepben feltűnt már karrierje során. Színészi karrierje 2011-ben kezdődött, amikor szerepet kapott a Texas a tengernél című filmben. 2014 és 2015 között a Familie című sorozatban volt látható. 2015-től kezdve egyre több sorozatban kapott szerepet, például: Altijd Prijs, Kattenoog, Dubbelspel, de ezek mellett további sorozatokban is feltűnt 1-1 epizód kedvéért. 2018-ban kapta meg Senne szerepét a WTFock című sorozatban.

Instagram: nathannaenen

További színészek:

Lars Brinkman - Milan - instagram: larsbrinkman12

Noa Tambwe Kabati - Moyo - instagram: noatamka

Aaron Roggeman - Aaron

Maarten Cop - Luka - instagram: maarten_cop_

Lilith Pas - Britt - instagram: lilith.pas

Louise Bergez - Lisa

Hanna Mensink - Noor - instagram: hannamensink - oldalon megjelent hírek és cikkek

Jonathan Michiels - Viktor - instagram: jonathan__michiels