SKAMONLINE l Minden egyben a népszerű norvég sorozatról és a remakekről

JELENLEG FUTÓ SOROZATOK

WTFOCK - 4. évad - Kato
Legfrissebb részek: 4. rész - megnézem a korábbiakat is
------------------------------------------------------
klip 1, klip 2, klip 3, klip 4, klip 5, klip 6, klip 7, klip 8, klip 9

SKAM ESPANA - 4. évad - Amira
Legfrissebb részek: 4.rész - megnézem a korábbiakat is
------------------------------------------------------
klip 1, klip 2, klip 3, klip 4, klip 5, klip 6, klip 7, klip 8

DRUCK - 5. évad - Nora - Szeptember 20.
Legfrissebb részek: 1. rész - megnézem a korábbiakat is
------------------------------------------------------
teljes

 

A SKAM egy norvég tini sorozat, mely a Hartvig Nissen Középiskolában játszódik, és néhány norvég fiatal mindennapjait, problémáit mutatja be. A sorozat igen komoly témákat érint, melyek valóban igen sok fiatalt érintenek a valóságban: erőszak, homoszexualitás, iszlám, étkezési zavarok. A sorozat 2015-ben indult és 2017-ben fejeződött be, 4 évaddal. A sorozat Julie Andem nevéhez kötődik. Különlegessége, hogy a sorozat valós időben játszódik, tehát nem hetente részenként érkeznek az új epizódok, hanem naponta pár perces klipekben. Minden évadnak más a főszereplője.

 

A SKAM France a norvég SKAM sorozat első remake változata, tehát teljesen ugyanazon a sémán és történeten alapulnak a részek, csak a francia fiatalok mindennapjait és életük sajátosságait figyelhetjük meg benne. Az első két évad teljesen ugyanolyan, mint az eredeti sorozat, azonban a 3. évadtól kezdve a rendező, David Hourrégue valamilyen szinten eltért, ezzel belecsempészve a franciák sajátosságait. Témái között igen erősen megtalálható a homoszexualitás, a mentális betegségek, valamint az evési zavarok és függőségek témaköre. A sorozat olyan sikeres lett, hogy további évadokat is kapott Julie Andem beleegyezésével és segítségével. Jelenleg 6 évada van, azonban a sorozat a 8. évadig biztos, hogy folytatódik, azonban már új szereplőgárdával.

 

A WTFock a norvég SKAM sorozat belga változata, a belga fiatalok életének bemutatása. A sorozatnak jelenleg 3 évada van, valamint egy különkiadás, mely WTFockdown néven lett ismert. Ennek során a karakterek karanténban eltöltött napjait követhették a rajongók nyomon. A 4. évad forgatás alatt van. Igen erősen megjelenik benne a homofóbia.

 

Nem a WTFock az egyetlen, amely eltért az eredeti "SKAM XY" formátumú címtől, hanem a német verzió is, mely Druck névvel lett híres. Különlegessége a SKAM sorozatok közül az, hogy ez volt az első, amely transznemű szereplőt is megjelenített a képernyőn. Jelenleg 4 évada van, azonban a sorozat szintén olyan sikeres lett, hogy újabb évadokat kapott. Az 5. évad hamarosan érkezik.

 

A SKAM Espana az eredeti norvég sorozatnak a spanyol kiadása, mely szintén több változtatással is élt már az első évadoktól kezdve, ezzel különlegesebbé és spanyolosabbá téve a sorozatot. Több tekintetben is történt változás az évadokban, ez volt az első remake, amelynek az egyik évada dupla főszereplős, tehát osztott nézetű volt. Továbbá az első volt a remake-k közül, melyben leszbikus pár jelent meg. Jelenleg 3 évada van, a 4. hamarosan érkezik.

 

Az olasz verzió, a SKAM Italia szintén a korai remake-k közé tartozik, ez volt a 2. változat, és az első azok közül, akik megváltoztatták a történet menetét, felcserélték az évadokat. Tovább ez az első SKAM sorozat, mely annyira népszerűnek bizonyult, hogy a 4. évad során már nem tartották az eredeti valós idejű, klipek szerinti vetítést, ugyanis a 4. évad premierje már a világ egyik legnépszerűbb streaming portálján volt, a Netflixen. A teljes sorozat felkerült a Netflixre, azonban ez Magyarországról nem elérhető.

 

A SKAM NL a sorozat holland verziója, és szintén egyedi, de sajnos nem jó dolog miatt. Ez volt az első remake, amely 2 évad után kaszát kapott. A rajongók petíciót indítottak a harmadik évad leforgatásáért. Ha szeretnéd te is aláírni ide kattintva megteheted. Az egyetlen remake, amiben eredeti SKAM színész és karakter is feltűnik.

 

A SKAM Austin az amerikai verziója a sorozatnak. Különlegessége az, hogy a forgatókönyv teljesen a sorozat eredeti rendezőjéhez, Julie Andem kezéhez köthető. Ez volt az első remake, amiben Julie részt vett. Annak ellenére, hogy szintén Julie sorozata volt a népszerűség elmaradt. A sorozat egyelőre szintén a 2. évadnál megállt, nem tudni, hogy lesz e 3. évad. Julie elmondta, hogy nem tudja tovább folytatni a sorozatot.

 

 

01. főoldal
02. SKAM
03. multimédia
04. egyéb tartalmak
05. nosztalgia posztok

 

 

    
    
    
Jelentkezz a chatben! :)
Képre vár: -

 

Név: SKAMONLINE
Szerkesztő: Letti - lettaletti25@gmail.com
Design: Letti #4
Téma: A norvég SKAM című sorozat, valamint annak remake változatai
Témakör: TV-sorozat
Nyitás: 2020.07. 21.

Az oldalon mindenhol fel van tüntetve a forrás, ezen kívül a további tartalom teljesen saját, ezért a lopás és másolás tilos! A szerkesztő nem áll kapcsolatban semmilyen módon sem a sorozat készítőivel, sem a színészekkel!

KÖVESD AZ OLDALT INSTAGRAMON
 

 

Megnézem

Skitten snø

Sumera a köziskolai éveinek utolsó éveiben jár, szabadidejében pedig a Burger Kingben dolgozik, ahol dolgozik Jamal (a sorozatban Nicolas) mint biztonsági őr. A lánynak pedig nagyon tetszik. Egy éjjel Sumera nem érzi jól magát, így felkeresi főnökét hogy hazamehessen hamarabb a munkából. Útközben találkozik Jamal-al, aki felajánlja neki, hogy hazaviszi, azonban előtte haza kell ugrania ellenőrizni valamit. Észrevétlenül kábítószer ad be a lánynak, majd Jamal erőszakosan bántalmazza Sumera-t. Amikor Sumera magához tér, és rádöbben az eseményekre szégyelli önmagát, azonban rájön, a rendőrséghez nem fordulhat a családja helyzete miatt, így barátaival próbálják megoldani az ügyet, és Jamal-t börtönbe juttatni.

Aki szerepel benne: Tarjei Sandvik Moe (Skam - Isak)

megnézem

Wir sind die Welle

Miután a tüntetés futótűzként terjed az interneten , Lea próbálja meggyőzni Tristant, hogy legyen több tagja a Hullámnak, de a mozgalom irányíthatatlanná válik.

Aki szerepel benne: Milena Tscharntke (Druck - Mia)

megnézem

megnézem a hivatalos Netflix oldalon

Ragnarök

Fjor visszafogja Vidart, Magne pedig elviszi a balhét, majd taktikát vált. Egyre több a veszély, köztük a legnagyobb, amit Isolde hagyott maga után.

Aki szerepel benne: Herman Tømmeraas (Skam - Chris P), David Stakston (Skam - Magnus), Theresa Eggesbø (Skam - Sonja)

megnézem

megnézem a hivatalos Netflix oldalon

En Æffere

Egy frissen végzett tanárnő rájön arra, hogy valaki követi őt, majd felismeri azt, hogy történetesen az egyik diákja teljesen oda van érte, és a megszállotjává válik.

Aki szerepel benne: Tarjei Sandvik Moe (Skam - Isak)

megnézem

Disco

Amikor az ifjú táncos elkezd elbizonytalanodni, a családja megkérdőjelezi a hitét, és arra kéri, hogy keressen radikálisabb megoldásokat a bizonytalanság megoldására.

Aki szerepel benne: Josefine Frida Pettersen (Skam - Noora)

megnézem

Battle

Helyes lépések. Rossz hozzáállás. Azonban, amint a lány megosztja a táncparkettet mással is, a ritmus teljesen átveszi az irányítást felette.

Aki szerepel benne: Lisa Teige (Skam - Eva)

megnézem

Letöltöm

Filmek, sorozatok

SKAM - norvég - letöltöm

Zenék

Thomas Hayes

Tomy Aguilera

Till Simon - megnézem