SKAMONLINE l Minden egyben a népszerű norvég sorozatról és a remakekrőlDRUCK - 5. évad - Nora
Legfrissebb részek: 10. részmegnézem a korábbiakat is
Magyar felirattal (9.rész):
klip 1
, klip 2, klip 3, klip 4, klip 5

Skam France - 7. évad - Jo? - nem hivatalos!
Pontos dátum még nem ismert!
Várható: 2021 január-február környékén
megnézem a korábbiakat is

 

A SKAM egy norvég tini sorozat, mely a Hartvig Nissen Középiskolában játszódik, és néhány norvég fiatal mindennapjait, problémáit mutatja be. A sorozat igen komoly témákat érint, melyek valóban igen sok fiatalt érintenek a valóságban: erőszak, homoszexualitás, iszlám, étkezési zavarok. A sorozat 2015-ben indult és 2017-ben fejeződött be, 4 évaddal. A sorozat Julie Andem nevéhez kötődik. Különlegessége, hogy a sorozat valós időben játszódik, tehát nem hetente részenként érkeznek az új epizódok, hanem naponta pár perces klipekben. Minden évadnak más a főszereplője.

A SKAM France a norvég SKAM sorozat első remake változata, tehát teljesen ugyanazon a sémán és történeten alapulnak a részek, csak a francia fiatalok mindennapjait és életük sajátosságait figyelhetjük meg benne. Az első két évad teljesen ugyanolyan, mint az eredeti sorozat, azonban a 3. évadtól kezdve a rendező, David Hourrégue valamilyen szinten eltért, ezzel belecsempészve a franciák sajátosságait. Témái között igen erősen megtalálható a homoszexualitás, a mentális betegségek, valamint az evési zavarok és függőségek témaköre. A sorozat olyan sikeres lett, hogy további évadokat is kapott Julie Andem beleegyezésével és segítségével. Jelenleg 6 évada van, azonban a sorozat a 8. évadig biztos, hogy folytatódik, azonban már új szereplőgárdával.

A WTFock a norvég SKAM sorozat belga változata, a belga fiatalok életének bemutatása. A sorozatnak jelenleg 3 évada van, valamint egy különkiadás, mely WTFockdown néven lett ismert. Ennek során a karakterek karanténban eltöltött napjait követhették a rajongók nyomon. Igen erősen megjelenik benne a homofóbia. Jelenleg a sorozatnak 4 évada van, hamarosan érkezik az 5. évad Yasmina főszereplésével.

Nem a WTFock az egyetlen, amely eltért az eredeti "SKAM XY" formátumú címtől, hanem a német verzió is, mely Druck névvel lett híres. Különlegessége a SKAM sorozatok közül az, hogy ez volt az első, amely transznemű szereplőt is megjelenített a képernyőn. Jelenleg 5 évada van, azonban a sorozat szintén olyan sikeres lett, hogy újabb évadokat kapott, így az 5. legújabb évad már a sorozat új generiációjáról szól.

A SKAM Espana az eredeti norvég sorozatnak a spanyol kiadása, mely szintén több változtatással is élt már az első évadoktól kezdve, ezzel különlegesebbé és spanyolosabbá téve a sorozatot. Több tekintetben is történt változás az évadokban, ez volt az első remake, amelynek az egyik évada dupla főszereplős, tehát osztott nézetű volt. Továbbá az első volt a remake-k közül, melyben leszbikus pár jelent meg. Jelenleg a sorozatnak 4 évada van.

Az olasz verzió, a SKAM Italia szintén a korai remake-k közé tartozik, ez volt a 2. változat, és az első azok közül, akik megváltoztatták a történet menetét, felcserélték az évadokat. Tovább ez az első SKAM sorozat, mely annyira népszerűnek bizonyult, hogy a 4. évad során már nem tartották az eredeti valós idejű, klipek szerinti vetítést, ugyanis a 4. évad premierje már a világ egyik legnépszerűbb streaming portálján volt, a Netflixen. A teljes sorozat felkerült a Netflixre, azonban ez Magyarországról nem elérhető.

A SKAM NL a sorozat holland verziója, és szintén egyedi, de sajnos nem jó dolog miatt. Ez volt az első remake, amely 2 évad után kaszát kapott. A rajongók petíciót indítottak a harmadik évad leforgatásáért. Ha szeretnéd te is aláírni ide kattintva megteheted. Az egyetlen remake, amiben eredeti SKAM színész és karakter is feltűnik.

A SKAM Austin az amerikai verziója a sorozatnak. Különlegessége az, hogy a forgatókönyv teljesen a sorozat eredeti rendezőjéhez, Julie Andem kezéhez köthető. Ez volt az első remake, amiben Julie részt vett. Annak ellenére, hogy szintén Julie sorozata volt a népszerűség elmaradt. A sorozat egyelőre szintén a 2. évadnál megállt, nem tudni, hogy lesz e 3. évad. Julie elmondta, hogy nem tudja tovább folytatni a sorozatot.

 
 

 

Skam:
Lisa Teige - január 19.
Iman Meskini - március 3.
Thomas Hayes - március 7.
Herman Tommeraas - április 2.
Josefine Frida Pettersen - május 18.
Tarjei Sandvik Moe - május 24.
Ina Svenningdal - június 16.
Marl Martin Eggesbo - július 8.
Ulrikke Falch - július 17.
Henrik Holm - szeptember 12.
Cengiz Al - október 9.
David Sjoholt - november 22.
Marlong Langeland - december 21.
Skam France:
Axel Auriant - január 1.
Ayumi Roux - március 23.
Philippine Stindel - május 25.
Assa Asylla - június 3.
Maxence Danet-Fauvel - június 27.
Flavie Delangle - szeptember 18.
Marilyn Lima - szeptember 28.
Coline Preher - október 21.
Skam Espana:
Gabriel Guevara - február 6.
Hajar Brown - március 15.
Fernando Lindez - március 16.
Alejandro Reina - március 20.
Nicole Wallace - március 22.
Celia Monedero - április 3.
Irene Ferreiro - május 4.
Tomás Aguilera - július 9.
Álvaro Cobas - júlis 13.
Ruth Bosser - július 24.
Rizha - július 26.
Alba Planas - szeptember 10
Druck:
Michelangelo Fortuzzi - január 23.
Tua El-Fawwal - január 26.
Milena Tscharntke - április 3.
Lilly Dreesen - április 12.
Jobel Mokonzi - május 29.
Lukas von Horbatschewsky - augusztus 3.
Skam Italia:
Benedetta Gargari - január 27.
Martina Lelio - január 30/31
Nicholas Zerbini - február 10.
Rocco Fasano - február 21.
Ludovica Martino - február 26.
Frederico Cesari - március 5.
Ludovico Tersigni - augusztus 8.
Beatrice Bruschi - október 3.
Giancarlo Commare - december 29.
wtFock:
Veerle Dejaeger - július 1.
Nathan Bouts - július 1.
Femke Van Der Steen - augusztus 1.
Willem Herbots - október 25.
Willem De Schryver - november 3.
Nathan Naenen - november 9.
Lilith Pas - november 9.
Hanna Menskink - november 15.
Nona Janssens - november 23.
Skam NL:
Reiky de Valk - március 5.
Skam Austin:
Giovanni Niubo - február 19.
Kennedy Hermansen - március 30.
Austin Terry - július 17.
 


    
 
  
    

Jelentkezz a chatben! :) - Feltételek és lekerültek
Képre vár: -

 


Név:
SKAMONLINE
Szerkesztő: Letti - skamonline.hungary@gmail.com
Design: Letti #7
Remake fordító: Anne D. (instagram)
Téma: A norvég SKAM című sorozat, valamint annak remake változatai
Témakör: TV-sorozat
Nyitás: 2020.07.21.
Credits: allofskam

Az oldalon mindenhol fel van tüntetve a forrás, ezen kívül a további tartalom teljesen saját, ezért a lopás és másolás tilos! A szerkesztő nem áll kapcsolatban semmilyen módon sem a sorozat készítőivel, sem a színészekkel!

 
Hírek

Kezdjük előlről...

2020.11.21. 10:06, Letti

Halihó...

Azt hiszem rosszul leszek. :) Kitörlődött a teljes főoldal. Minden elveszett, mert sehogy sem tudom visszaállítani. Minden kép, minden cikk, minden interjú fordítás... Minden elveszett. :( Úgy hogy muszáj vagyok előlről elkezdeni... Most egy kicsit összetörtem. :)))) De megpróbálom bepótolni, amiket az elmúlt napokban raktam ki... Pedig pont ma 4 hónapos az oldal. 4 hónapnyi munkám ment a levesbe. :'))) A törlődött interjúkat és lefordított cikkeket azokat megpróbálom újra megkeresni és lefordítani megint, de sajnos van közte olyan, amit dánról fordítottam, így nem 1 órámba telt, hanem fél napomba. De az ilyen tartalmakat megpróbálom újra felrakni, továbbá filmekről szóló, vagy fontosabb képek, zenék. Az insta posztokat nem pótolom természetesen mert nem látom értelmét, a fontosabbakat viszont idővel próbálom újra felrakni. Azonban ezek mind olyanok, amelyek egyszer már fent voltak, tehát a dátumot visszafele fogom állítani, így ezeket az újra feltöltött bejegyzéseket visszatekerve fogjátok csak látni. :) Tudom sok értelme lehet nincs, de szerintem sokat dob az oldalon az ilyen tartalom, és nem hiába dolgoztam vele anno. :) Lehet hogy kell pár nap mire újra olyan kedvvel fogom szerkeszteni az oldalt mint előtte. :)

Letti

Maxence új filmje!

2020.11.20. 10:32, Letti

November 19-én volt a premierje Maxence új filmjének, az Il est elle-nek. A filmben Hugo karakterét alakítja. A film két részből áll, Maxence a másodikban szerepel. Sajnos egyelőre számunkra elérhető módon nem található meg a film, azonban VPN használatával ezen a linken (igaz franciául) megtekinthetitek. Néhány kép és néhány jelenet ízelítőnek. :)
Irene Ferreiro könyvet írt

2020.11.20. 10:30, Letti

Hogyan látja a Z generáció a világot? Irene Ferreiro, színésznő és influencer, egy generációs kiáltványt hozott el nekünk, melyben felhívja a figyelmet társadalmunk tabutémáira és normalizálja azokat. "Elhallgattatak és én csendben maradtam. Elvesztettek, de én megtaláltam önmagam. Amikor elvesztem ezer hangot hallottam a fejemben, majd meghallottam a sajátomat. A könyv olyan történeteket, maradványokat foglal magába, melyek olyanok mint a bőrdarabok, történetek, amiket mások is el akartak már rólam mondani.

A könyv 128 oldal és 17 euróért megrendelhető spanyol nyelven.

 

Rizha - GOODTIME

2020.11.20. 10:28, Letti

Megjelent Rizha új száma, a GOODTIME. Tessék, hallgassátok! :)

Címkék: skamespana Rizha

Insta update

2020.11.19. 15:06, Letti

Skam France:

Marilyn és Lula osztottak meg újabb képeket.

 

Skam NL:

Zoe is megosztott újabb képeket.

Skam Italia:

Bea is feltöltött egy újabb fotót instagramjára.

Grand Hotel részek

2020.11.19. 11:05, Letti

Még szeptemberben vetítették Maxence új sorozatát, a Grand Hotelt. A részek felkerültek az internetre is, azonban sajnos csak franciául, felirat nélkül elérhető. Ettől függetlenül elhozom nektek az összes részt, ha valakit még így is érdekelne. :)

Charles Aznavour - Comme Ils Disent cover by Coline Preher

2020.11.19. 11:00, Letti

A képre kattintva meghallgatjátok Coline újabb coverért, melyet instagramján tett közzé. :)

Bővül a csapat!

2020.11.19. 08:55, Letti
Ismerjétek meg Anne D-t, az oldal remakefordítóját! :)

Sziasztok! Anne D. vagyok, egy Magyarországon született kettős állampolgárságú vietnámi lány. Jelenleg 20 éves, harmadéves egyetemista vagyok, aki szabad idejében előszeretettel ír, blogol, fórumos szerepeken játszik és néz sorozatot. Ez utóbbi hobbimhoz is kapcsolódik, hogy néha videókat is szoktam vágni és most a Skam remake videók által a feliratozást is kipróbálom.

A képre kattintva elérhetitek a blogját! :)

Zoe Love Smith - zenék és playlist

2020.11.18. 16:04, Letti

Zoe, a Skam NL Liv-je többször szokott összeállítani lejátszási listákat a rajongóknak, melyeket instagramon keresztül meg is oszt. Most is elhozott nekünk egy újabb lejátszási listát, melyet itt meg is nézhettek, meg is hallgathattok. :)

Továbbá ha már Zoe és zenék, tudtátok, hogy vannak neki saját számai is? :) Nekem kicsit Billie Eilish beütése van, nem tudom megfogalmazni pontosan, hogy miért is... de az van. :) Szerintem nagyon jó zenék. Két száma jelent meg, a Love Theme és a Never Be Yours. Tessék, hallgassátok meg, hogyha még nem hallottátok.