SKAMONLINE l Minden egyben a népszerű norvég sorozatról és a remakekrőlwtFock - 5. évad - Yasmina
Legfrissebb részek: még nem vetítik - megnézem a korábbiakat
Magyar felirattal (-.rész):
Premier dátum egyelőre ismeretlen.

FRISSÍTVE: 04.09. 22:24

DRUCK - Anne D.
5. évad - 4. rész
állapot: 28:01/01:10 perc kész

WTFOCK - Anne D.
3.évad - 1.rész
állapot: 30:32/01:01 perc kész

SKAM FRANCE - Letti
3.évad - 9.rész
állapot: 24:42/00:42 perc kész

Skam Italia - Letti
1. évad 4. rész

állapot: 22:09/00:46 perc kész

SKAM ITALIA

SKAM FRANCE (7. évad itt)

WTFOCK

 
 

 

 
 

  

Jelentkezz a chatben! :) - Feltételek és lekerültek
Képre vár: -

 
Les Mains Vides
2021

Szereplő: Axel Auriant
Típus: film
Rész: új film
Állapot: forgatás alatt
Plan B
2021

Szereplő: Axel Auriant
Típus: sorozat
Évad: 1. évad
Platform: nem ismert
Állapot: utómunkálatok
Slalom
2021

Szereplő: Axel Auriant
Típus: film
Rész: új film
Állapot: utómunkálatok
The House of Gaunt
2021

Szereplő: Maxence Danet Fauvel
Típus: film
Rész: új film
Állapot: premier - 2021. május 29.
Deja-vu
2021

Szereplő: Willem de Schryver, Willem Herbots
Típus: sorozat
Évad: 1. évad
Platform: Streamz.be
Állapot: premier - 2021. március 15.
Battle 2.
2021

Szereplő: Lisa Teige
Típus: film
Rész: 2. rész
Állapot: forgatás alatt
Possession
2021

Szereplő: Tarjei Sandvik Moe
Típus: film
Rész: új film
Állapot: utómunkálatok
Ragnarök
2021

Szereplő: David Stakston, Herman Tommeraas, Theresa Eggesbo
Típus: sorozat
Évad: 2. évad
Platform: Netflix
Állapot: utómunkálatok
Three Wishes to Cinderella
2021

Szereplő: Cengiz Al
Típus: film
Rész: új film
Állapot: forgatás alatt
Sentinelle
2021

Szereplő: Marilyn Lima, Michel Biel
Típus: film
Rész: új film
Állapot: elérhető a Netflixen
Summertime
??

Szereplő: Ludovico Tersigni
Típus: sorozat
Évad: 2. évad
Platform: Netflix
Állapot: nem ismert
  


Név:
SKAMONLINE
Szerkesztő: Letti
Kapcsolat: @ @
Design: Letti #10
Remake fordító: Letti & Anne D.
Téma: A norvég SKAM című sorozat, valamint annak remake változatai
Témakör: TV-sorozat
Nyitás: 2020.07.21.
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox
Credits: allofskam; Linda

Az oldalon mindenhol fel van tüntetve a forrás, ezen kívül a további tartalom teljesen saját, ezért a lopás és másolás tilos! A szerkesztő nem áll kapcsolatban semmilyen módon sem a sorozat készítőivel, sem a színészekkel!

 

GY.I.K.

Elérhetőek lesznek a remake-k magyar felirattal is?

Igen. Én magam (Letti) a Skam France és a Skam Italia fordításáért felelek jelenleg. Anne D. jelenleg a wtFock 3. évadán dolgozik, ezután visszatér az 1. részhez, valamint a Druck fordításához.  A fordítás részéről a következő sorrendben fog ezután történni: Skam Espana - Skam NL - Skam Austin.

Hogyan tudom nézni a remakeket?

A legfontosabb, hogy VPN-t használva (Windsribe, JustVPN, Hola - ezek közül bármelyik jól működik) a hivatalos oldalon nézzétek meg a részeket, ugyanis az ottani nézettség dönti el, hogy rendelnek e be újabb évadokat.

A sorozatok angol felirattal itt az oldalon elérhetőek a "megnézem a sorozatot" menüpontban, a linkek mind az allofskam című oldalnak köszönhetőek.

A magyar feliratos változatokat a szerzői jogok miatt különböző platformokra tudjuk feltölteni. Jelenleg a Druck lefordított részei az oldal YouTube csatornáján érhetőek el, míg a Skam France lefordított részei a videára és google drivera vannak feltöltve. Minden magyar feliratos részt ugyanúgy el tudtok érni a "megnézem a sorozatot" menüpontban!

Nem műkődik a videa, mit tegyek?

Böngészőtől függ, hogy aki adblockert használ annak a videa letiltja e a videókat vagy sem. Én Mozillát használok, nekem nincsen ilyen problémám, de Chromeban én is tapasztaltam ezt. Ilyen esetben próbáld meg kikapcsolni annyi időre az adblockert. Ha ez nem működik, a részeket, filmeket megnézheted más platformokon is, mint pl. a google drive vagy a mega.

A Google Drive túllépte a megtekintési limitet!

Ha a Google Drivera feltöltött fájloknál azt az üzenetet látjátok, hogy elérte a megtekintési limitet a videó, és a videa-s linkek sem működnek a legegyszerűbb, ha a google driveon keresztül letöltitek a részeket az eszközötökre. Így offline is nézhetitek, és biztos nem fog semmi sem korlátozni!

Limitet kaptam a Megán, mit tehetek?

Első esetben megpróbálhatsz más platformokat, hátha azon működnek a videók. Ha mindenféleképp a megán szeretnéd nézni, akkor ilyen esetben várnod kell, vagy használhatsz VPN-t, mellyel máris újra nézheted a sorozatokat.

Lehet kérni konkrét hír fordítását?

Igen lehet. Ha találsz egy jó cikket, amelyet szerinted érdemes lenne megosztani, azt a chatben linkkel együtt jelezd kérlek. Továbbá ha ismersz olyan interjút, amely nincs fent az oldalon, azonban szeretnéd magyarul elolvasni, szintén a chatben tudod ezt jelezni. Az interjúkat, cikkeket folyamatosan fordítgatom, de természetesen az újabb hírek előnyt élveznek. Egy-egy kérést azonban max 1 héten belül igyekszem felrakni az oldalra.

Hogyan tudom a szerkesztőt elérni?

Engem többféleképpen is el tudsz érni. A legelső és legegyszerűbb módja, hogy a chatben hagysz egy üzenetet. Ha ez túl nyílt számodra, írhatsz emailt a skamonline.hungary@gmail.com címre, vagy az oldal instagram oldalán, a skamonline_gp-n küldhetsz nekem privát üzenetet, és amint időm engedi válaszolok.

Anne D.-t szintén instagram oldalán, az ad.skamtranslator-on tudjátok elérni.

Milyen időközönként jönnek a fordítások?

Letti: Ahogy időm engedi csinálom, illetve attól is függ mennyire vagyok fáradt. Igyekszem hetente 1-2 résszel jönni.

Anne D: Az igazat megvallva erre nem tudok biztosat mondani, de ez az egyetemi időszakokhoz illeszkedik. Az általános alapelv ezzel kapcsolatban, hogy mindig akkor ülök le fordítani, amikor épp van időm rá és/vagy másra nem lenne kapacitásom. Az egyetemi szorgalmi időszakok elején (február, szeptember) több időm van, a szorgalmi időszakok végén (november-december, április-május) és vizsgaidőszakokban (január, június) leginkább el vagyok havazva. Ünnepekkor és nyáron pedig megpróbálok gyorsabban haladni a fordítással. Továbbá ez attól is függ, hogy milyen hosszúak a videók és hogy mennyi beszélgetés van benne. Tehát az intervallum amit belőnék magamnak egy-egy epizódra az kb. 2-4 hét. Viszont lévén, hogy ez az egész inkább egy hosszútávú projekt, ezért akár évek is eltelhetnek, mire beérem magam a fandomban.

Csak a remakek lesznek elérhetőek magyarul?

Nem. Jelenleg is több egyéb projektje elérhető a színészeknek magyar felirattal. Jelenleg a tervek között szerepel az El diable au coeur, Disparaitre Ici (Letti) és a Brak, Blank (Anne D.) fordítása.

Az insta posztok, illetve az üzenetek le lesznek fordítva?

Nem feltétlen. Anne D. fordít néhány Druck üzenetet, azonban a részek, klipek elsőbbséget élveznek mind a kettőnk esetében.

 

A SKAM egy norvég tini sorozat, mely a Hartvig Nissen Középiskolában játszódik, és néhány norvég fiatal mindennapjait, problémáit mutatja be. A sorozat igen komoly témákat érint, melyek valóban igen sok fiatalt érintenek a valóságban: erőszak, homoszexualitás, iszlám, étkezési zavarok. A sorozat 2015-ben indult és 2017-ben fejeződött be, 4 évaddal. A sorozat Julie Andem nevéhez kötődik. Különlegessége, hogy a sorozat valós időben játszódik, tehát nem hetente részenként érkeznek az új epizódok, hanem naponta pár perces klipekben. Minden évadnak más a főszereplője.

Évadok száma: 4 - Állapot: befejezett

A SKAM France a norvég SKAM sorozat első remake változata, tehát teljesen ugyanazon a sémán és történeten alapulnak a részek, csak a francia fiatalok mindennapjait és életük sajátosságait figyelhetjük meg benne. Az első két évad teljesen ugyanolyan, mint az eredeti sorozat, azonban a 3. évadtól kezdve a rendező, David Hourrégue valamilyen szinten eltért, ezzel belecsempészve a franciák sajátosságait. Témái között igen erősen megtalálható a homoszexualitás, a mentális betegségek, valamint az evési zavarok és függőségek témaköre. A sorozat olyan sikeres lett, hogy további évadokat is kapott Julie Andem beleegyezésével és segítségével. Jelenleg 6 évada van, azonban a sorozat a 8. évadig biztos, hogy folytatódik, azonban már új szereplőgárdával.

Évadok száma: 8 - Állapot: 7. évad vetítés alatt, 8. évad berendelve

A WTFock a norvég SKAM sorozat belga változata, a belga fiatalok életének bemutatása. A sorozatnak jelenleg 3 évada van, valamint egy különkiadás, mely WTFockdown néven lett ismert. Ennek során a karakterek karanténban eltöltött napjait követhették a rajongók nyomon. Igen erősen megjelenik benne a homofóbia. Jelenleg a sorozatnak 4 évada van, hamarosan érkezik az 5. évad Yasmina főszereplésével.

Évadok száma: 5 - Állapot: 5. évad berendelve

Nem a WTFock az egyetlen, amely eltért az eredeti "SKAM XY" formátumú címtől, hanem a német verzió is, mely Druck névvel lett híres. Különlegessége a SKAM sorozatok közül az, hogy ez volt az első, amely transznemű szereplőt is megjelenített a képernyőn. Jelenleg 5 évada van, azonban a sorozat szintén olyan sikeres lett, hogy újabb évadokat kapott, így az 5. legújabb évad már a sorozat új generiációjáról szól.

Évadok száma: 6 - Állapot: egyelőre nem tisztázott, hogy lesz e folytatás

A SKAM Espana az eredeti norvég sorozatnak a spanyol kiadása, mely szintén több változtatással is élt már az első évadoktól kezdve, ezzel különlegesebbé és spanyolosabbá téve a sorozatot. Több tekintetben is történt változás az évadokban, ez volt az első remake, amelynek az egyik évada dupla főszereplős, tehát osztott nézetű volt. Továbbá az első volt a remake-k közül, melyben leszbikus pár jelent meg. Jelenleg a sorozatnak 4 évada van.

Évadok száma: 4 - Állapot: befejezett

Az olasz verzió, a SKAM Italia szintén a korai remake-k közé tartozik, ez volt a 2. változat, és az első azok közül, akik megváltoztatták a történet menetét, felcserélték az évadokat. Tovább ez az első SKAM sorozat, mely annyira népszerűnek bizonyult, hogy a 4. évad során már nem tartották az eredeti valós idejű, klipek szerinti vetítést, ugyanis a 4. évad premierje már a világ egyik legnépszerűbb streaming portálján volt, a Netflixen. A teljes sorozat felkerült a Netflixre, azonban ez Magyarországról nem elérhető.

Évadok száma: 4 - Állapot: befejezett, de nem megerősített

A SKAM NL a sorozat holland verziója, és szintén egyedi, de sajnos nem jó dolog miatt. Ez volt az első remake, amely 2 évad után kaszát kapott. A rajongók petíciót indítottak a harmadik évad leforgatásáért. Ha szeretnéd te is aláírni ide kattintva megteheted. Az egyetlen remake, amiben eredeti SKAM színész és karakter is feltűnik.

Évadok száma: 2 - Állapot: elkaszálták

A SKAM Austin az amerikai verziója a sorozatnak. Különlegessége az, hogy a forgatókönyv teljesen a sorozat eredeti rendezőjéhez, Julie Andem kezéhez köthető. Ez volt az első remake, amiben Julie részt vett. Annak ellenére, hogy szintén Julie sorozata volt a népszerűség elmaradt. A sorozat egyelőre szintén a 2. évadnál megállt, nem tudni, hogy lesz e 3. évad. Julie elmondta, hogy nem tudja tovább folytatni a sorozatot.

Évadok száma: 2 - Állapot: elkaszálták

A ROCHE PE a norvég Skam című sorozat perui változata, amely egy egyetemisták által létrehozott nonprofit projekt. A sorozat az eddigiekhez képest már biztos annyiban eltér, hogy nem gimnazisták, hanem egyetemisták életét mutatja be. Az első évad központi szereplője Luciana lesz. A sorozat jelenleg még nem fut, az első évad premiere 2021 őszén várható, tehát még van idő addig. A sorozat készítői addig is folyamatosan csepegtetnek információkat.

Évadok száma: 1 - Állapot: első évad premiere 2021 ősz