SKAMONLINE l Minden egyben a népszerű norvég sorozatról és a remakekrőlDRUCK - 6. évad- Fatou
Legfrissebb részek: 6.rész - megnézem a korábbiakat
Magyar felirattal: -
Angol felirattal (6.rész):
klip 1, klip 2, klip 3, klip 4, klip 5, klip 6

Skam France - 7. évad - Tiffany
Legfrissebb részek: 1.rész - megnézem a korábbiakat
Magyar felirattal (1.rész):
klip 1, klip 2, klip 3, klip 4, klip 5, klip 6
Hivatalos YouTube playlist

FRISSÍTVE: 01.21. - 12:39

DRUCK - Anne D.
5. évad - 3. rész
állapot: 26:54 perc/13:13 perc kész

WTFOCK - Anne D.
1.évad - 2.rész
állapot: 21:21/21:21 perc kész - feltöltve

SKAM FRANCE - Letti
3.évad - 4.rész
állapot: 22:02 perc/00:00 perc kész

EL DIABLE AU CŒUR - Letti
Szereplők:
Maxence D.F. és Lula C.F.
Eredeti nyelv: francia
állapot: 10% kész

MARLON - Letti
Szereplők:
Flavie Delangle
Eredeti nyelv: francia
állapot: 0% kész

DISCO - Letti
Szereplők:
Josefine Frida Pettersen
Eredeti nyelv: norvég
állapot: 15% kész

SKAM FRANCE - A 7. évad feliratos linkjei fentebb!

WTFOCK

 

A SKAM egy norvég tini sorozat, mely a Hartvig Nissen Középiskolában játszódik, és néhány norvég fiatal mindennapjait, problémáit mutatja be. A sorozat igen komoly témákat érint, melyek valóban igen sok fiatalt érintenek a valóságban: erőszak, homoszexualitás, iszlám, étkezési zavarok. A sorozat 2015-ben indult és 2017-ben fejeződött be, 4 évaddal. A sorozat Julie Andem nevéhez kötődik. Különlegessége, hogy a sorozat valós időben játszódik, tehát nem hetente részenként érkeznek az új epizódok, hanem naponta pár perces klipekben. Minden évadnak más a főszereplője.

Évadok száma: 4 - Állapot: befejezett

A SKAM France a norvég SKAM sorozat első remake változata, tehát teljesen ugyanazon a sémán és történeten alapulnak a részek, csak a francia fiatalok mindennapjait és életük sajátosságait figyelhetjük meg benne. Az első két évad teljesen ugyanolyan, mint az eredeti sorozat, azonban a 3. évadtól kezdve a rendező, David Hourrégue valamilyen szinten eltért, ezzel belecsempészve a franciák sajátosságait. Témái között igen erősen megtalálható a homoszexualitás, a mentális betegségek, valamint az evési zavarok és függőségek témaköre. A sorozat olyan sikeres lett, hogy további évadokat is kapott Julie Andem beleegyezésével és segítségével. Jelenleg 6 évada van, azonban a sorozat a 8. évadig biztos, hogy folytatódik, azonban már új szereplőgárdával.

Évadok száma: 6 - Állapot: 7. és 8. évad berendelve, leforgatva

A WTFock a norvég SKAM sorozat belga változata, a belga fiatalok életének bemutatása. A sorozatnak jelenleg 3 évada van, valamint egy különkiadás, mely WTFockdown néven lett ismert. Ennek során a karakterek karanténban eltöltött napjait követhették a rajongók nyomon. Igen erősen megjelenik benne a homofóbia. Jelenleg a sorozatnak 4 évada van, hamarosan érkezik az 5. évad Yasmina főszereplésével.

Évadok száma: 4 - Állapot: 5. évad berendelve

Nem a WTFock az egyetlen, amely eltért az eredeti "SKAM XY" formátumú címtől, hanem a német verzió is, mely Druck névvel lett híres. Különlegessége a SKAM sorozatok közül az, hogy ez volt az első, amely transznemű szereplőt is megjelenített a képernyőn. Jelenleg 5 évada van, azonban a sorozat szintén olyan sikeres lett, hogy újabb évadokat kapott, így az 5. legújabb évad már a sorozat új generiációjáról szól.

Évadok száma: 6 - Állapot: a 6. évad vetítést alatt

A SKAM Espana az eredeti norvég sorozatnak a spanyol kiadása, mely szintén több változtatással is élt már az első évadoktól kezdve, ezzel különlegesebbé és spanyolosabbá téve a sorozatot. Több tekintetben is történt változás az évadokban, ez volt az első remake, amelynek az egyik évada dupla főszereplős, tehát osztott nézetű volt. Továbbá az első volt a remake-k közül, melyben leszbikus pár jelent meg. Jelenleg a sorozatnak 4 évada van.

Évadok száma: 4 - Állapot: befejezett

Az olasz verzió, a SKAM Italia szintén a korai remake-k közé tartozik, ez volt a 2. változat, és az első azok közül, akik megváltoztatták a történet menetét, felcserélték az évadokat. Tovább ez az első SKAM sorozat, mely annyira népszerűnek bizonyult, hogy a 4. évad során már nem tartották az eredeti valós idejű, klipek szerinti vetítést, ugyanis a 4. évad premierje már a világ egyik legnépszerűbb streaming portálján volt, a Netflixen. A teljes sorozat felkerült a Netflixre, azonban ez Magyarországról nem elérhető.

Évadok száma: 4 - Állapot: befejezett, de nem megerősített

A SKAM NL a sorozat holland verziója, és szintén egyedi, de sajnos nem jó dolog miatt. Ez volt az első remake, amely 2 évad után kaszát kapott. A rajongók petíciót indítottak a harmadik évad leforgatásáért. Ha szeretnéd te is aláírni ide kattintva megteheted. Az egyetlen remake, amiben eredeti SKAM színész és karakter is feltűnik.

Évadok száma: 2 - Állapot: elkaszálták

A SKAM Austin az amerikai verziója a sorozatnak. Különlegessége az, hogy a forgatókönyv teljesen a sorozat eredeti rendezőjéhez, Julie Andem kezéhez köthető. Ez volt az első remake, amiben Julie részt vett. Annak ellenére, hogy szintén Julie sorozata volt a népszerűség elmaradt. A sorozat egyelőre szintén a 2. évadnál megállt, nem tudni, hogy lesz e 3. évad. Julie elmondta, hogy nem tudja tovább folytatni a sorozatot.

Évadok száma: 2 - Állapot: elkaszálták

 
 

 

Skam:
Lisa Teige - január 19.
Iman Meskini - március 3.
Thomas Hayes - március 7.
Herman Tommeraas - április 2.
Josefine Frida Pettersen - május 18.
Tarjei Sandvik Moe - május 24.
Ina Svenningdal - június 16.
Marlon Langeland - július 1.
Carl Martin Eggesbo - július 8.
Ulrikke Falch - július 17.
Henrik Holm - szeptember 12.
Cengiz Al - október 9.
David Sjoholt - november 22.
Skam France:
Axel Auriant - január 1.
Ayumi Roux - március 23.
Philippine Stindel - május 25.
Assa Asylla - június 3.
Maxence Danet-Fauvel - június 27.
Flavie Delangle - szeptember 18.
Marilyn Lima - szeptember 28.
Coline Preher - október 21.
Skam Espana:
Gabriel Guevara - február 6.
Hajar Brown - március 15.
Fernando Lindez - március 16.
Alejandro Reina - március 20.
Nicole Wallace - március 22.
Celia Monedero - április 3.
Irene Ferreiro - május 4.
Tomás Aguilera - július 9.
Álvaro Cobas - júlis 13.
Ruth Bosser - július 24.
Rizha - július 26.
Alba Planas - szeptember 10
Druck:
Michelangelo Fortuzzi - január 23.
Tua El-Fawwal - január 26.
Milena Tscharntke - április 3.
Lilly Dreesen - április 12.
Jobel Mokonzi - május 29.
Lukas von Horbatschewsky - augusztus 3.
Skam Italia:
Benedetta Gargari - január 27.
Martina Lelio - január 30/31
Nicholas Zerbini - február 10.
Rocco Fasano - február 21.
Ludovica Martino - február 26.
Federico Cesari - március 5.
Ludovico Tersigni - augusztus 8.
Beatrice Bruschi - október 3.
Giancarlo Commare - december 29.
wtFock:
Veerle Dejaeger - július 1.
Nathan Bouts - július 1.
Femke Van Der Steen - augusztus 1.
Willem Herbots - október 25.
Willem De Schryver - november 3.
Nathan Naenen - november 9.
Lilith Pas - november 9.
Hanna Menskink - november 15.
Nona Janssens - november 23.
Skam NL:
Reiky de Valk - március 5.
Skam Austin:
Giovanni Niubo - február 19.
Kennedy Hermansen - március 30.
Austin Terry - július 17.
 


   
 
  
    

Jelentkezz a chatben! :) - Feltételek és lekerültek
Képre vár: -

 


Név:
SKAMONLINE
Szerkesztő: Letti
Kapcsolat: @ @
Design: Letti #9
Remake fordító: Anne D. & Letti
Téma: A norvég SKAM című sorozat, valamint annak remake változatai
Témakör: TV-sorozat
Nyitás: 2020.07.21.
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox
Credits: allofskam; Linda

   

Az oldalon mindenhol fel van tüntetve a forrás, ezen kívül a további tartalom teljesen saját, ezért a lopás és másolás tilos! A szerkesztő nem áll kapcsolatban semmilyen módon sem a sorozat készítőivel, sem a színészekkel!

 
Hírek

A Lacoste új arca Axel!

2020.11.23. 15:57, Letti

Axel lett a Lacoste új arca Constance és Jules mellett. Képek is készültek már róluk, hát nézzétek meg Axel mennyire aranyos (és helyes) a képeken! :) Aki nem tudná a Lacoste egy francia válallat, amely főként ruhákat, cipőket és parfümöket értékesít.

Boldog születésnapot Nona!

2020.11.23. 14:44, Letti

Így néz ki a beleegyezés!

2020.11.23. 12:08, Letti
Akadályozzuk meg a szexuális erőszakot.

A Javielsker Alapítványnak volt szerencséje és elnyert egy finanszírozást a kriminalitetsforebygging.no-tól, hogy fiatalok számára egy ismeretterjesztő filmet készítsen arról, hogy hogyan kell kommunikálni partnerünkkel a szexuális aktus előtt, közben, hogy milyen is az, amikor belemész a dolgokba. A kisfilm általános célja a szexuális zaklatás és a fiatalok közötti bántalmazás megakadályozása, melyben egyszerű magyarázatokat kaphatnak arckifejezésekről, testbeszédről arra vonatkozóan, hogy a fiatalok hogyan érthetik meg és tarthatják tiszteletben azt, ha a másik fél le akar feküdni velük, vagy épp pont azt, amikor nem akarnak. A Javielsker Alapítvány tapasztalata alapján a szexuális felvilágosító oktatások során nagy a kereslet a tanárok részéről a kisfilmek iránt, ápolónők és a fiatalok úgy vélik, hogy egy ilyen videó értékes hozzájárulást jelent a fiatalok szexuális zaklatásának és bántalmazásának megelőzésében.

Egy amerikai szexnevelő, Laci Green létező kisfilmjét fordították le és ültették át a norvég szokásokba. A filmben Ulrikke Falch, a Skam színésznője látható, ő az, aki továbbítja a film gondolatát és tartalmát, melyet egyszerre osztanak meg széles körben a közösségi médiában, továbbá tesznek elérhetővé az iskolák számára.Ulrikke hozzá szeretett volna járulni valamilyen módon ehhez a kisfilmhez, ezért is vállalta el a filmben való szereplést annak ellenére, hogy terápiára jár, és szeretne elszigetelődni a nagyközönségtől.

A filmet Emilie Bech rendezte a Hacienda Film közreműködésével.

A videó a youtubeon is elérhető, kicsivel több mint 7 perces, norvég nyelvű, azonban bátorkodtam nektek valamilyen szinten lefordítani (ha már norvégul tanulok egy ideje), így aki szeretné elolvasni, hogy körülbelül miről is szól a videó, milyen tippeket osztanak meg az kattintson a bővebbenre, ahol elérhetitek a magyar fordítást.

A videótól függetlenül nekem nagyon jó Ulrikkét látni újra így majdnem 1 év után, örülök neki, hogy ezek szerint a mentális problémáinak kezelése hatásos (ha nem tudod, hogy miről beszélek itt elolvashatod az erről szóló cikket).

Druck - S5E10 - Clip 2

2020.11.22. 19:56, Letti

Magyar felirattal (Anne D.):

HAMAROSAN

English subtitle (drucktranslations):

Címkék: druck

Megcsináltam a lehetetlent!

2020.11.22. 17:45, Letti

Sziasztok!

Ugye bár tegnap történt egy kis baleset az oldallal kapcsolatban, teljesen véletlen ugyanis a teljes főoldalt - így tehát az oldal tartalmának igen nagy százalékát - kitöröltem, visszaállítani pedig sajnos nem lehetett (mindig készítsetek biztonsági mentést!!!). Írtam tegnap, hogy lehet kelleni fog pár nap, hogy újra belelendüljek ezután az oldal szerkesztésébe, és hogy talán a fontosabb interjúkat újra lefordítom, de biztosra semmit sem ígértem.

Nos hivatalosan is kijelenthetem mostmár, hogy kőkemény munka árán ugyan, de helyre állítottam a törölt tartalom körülbelül 85%-át, újra lefordítottam az interjúkat, újra megírtam a posztokat, sőt még az insta kép frissítéseket is (amit tudtam) pótoltam. Igaz azokat már kevesebb leírással, mert nem emlékeztem már a képek pontos miértjére, de elérhetőek újra. Egyedül a wtfock 4. évad és a Skam Espana 4. évados frissítéseket nem raktam újra ki, mert nem láttam sok értelmét őszintén, a részek ugyanis mostmár a "megnézem a sorozatot" gombra kattintva elérhetőek. :) Dátumilag 90%-ban biztos vagyok benne, hogy nem teljesen jók a posztok, ahol tudtam pontos dátumot azt beálítottam oda, de nekem jelenleg az volt a fontos, hogy a tartalom újra elérhető legyen.

Remélem örültük neki, és érzitek azt, hogy komolyan gondolom az oldal szerkesztését, hiszen nemhogy pár nap pihenőre nem mentem el, de konkrétan másfél nap alatt helyre állítottam 4 hónapnyi munkámat. Nehéz volt, a szemeim inkább vörösek mint fehérek, a kezem már kenegetem mert teljesen beállt, de az oldal tartalma újra elérhető és én így vagyok boldog. Nem veszett kárba a munkám. :)

Nagyon szépen köszönöm egyébként, hogy tegnap látogatórekord is dőlt, ugyanis tegnap 275-en voltatok az oldalon!!!! Wow!! Mikor máskor mint amikor épp letörlöm az egészet... végül is... :D Nagyon nagyon köszönöm nektek ezt a számot, köszönöm annak a pár embernek a chatben az üzeneteket, mind nagyon jólesik, és talán ezek azok, ami miatt nem adtam fel, hanem kitartóan (néha már sírva) de újrakezdtem és megcsináltam. Még a MotoGP-t se néztem pedig ez volt az idei szezon utolsó futama... :(

Továbbra is érkezem/érkezünk az újabb tartalmakkal majd, Anne D. folyamatosan dolgozik a fordításokon, de ugye egyetemista létére neki sincs jelenleg sok ideje, így mennyiségileg a fordítások száma valószínűleg január-február körül fog menőni. :)

Köszönöm szépen, ha elolvastad!

Letti

Cengiz & Maiken - újabb vlog

2020.11.22. 13:32, Letti

Október 18-án született meg Cengiz és Maiken kislánya, Noor. Már több képet is megosztottak róla, azonban most egy videót is készítettek a teljes "történetről". A videó norvég nyelvű. Nézzétek ti is meg. :)

Címkék: skamog Cengiz Al

Druck - S5E10 - Clip 1

2020.11.22. 13:15, Letti

Magyar felirattal (Anne D.):

HAMAROSAN

English subtitle (drucktranslations):

Címkék: druck

Boldog születésnapot David!

2020.11.22. 10:41, Letti

Az eredeti Skamből és a Ragnarökből ismert David Alexander Sjøholt, mai nevén David Stakston - Magnus - ma, azaz november 22-én ünnepli 21. születésnapját. Isten éltessen David! :)

Druck - S5E9 - Clip 4 & Clip 5

2020.11.21. 19:10, Letti

Magyar felirattal (Anne D.):

& AZ ÖTÖDIK KLIP HAMAROSAN

English subtitle (drucktranslations):

Címkék: druck

Insta update

2020.11.21. 16:05, Letti

Skam:

Iman és Cengiz rakott ki újabb képeket. Újra képen a kicsi Noor!! :)))

Skam France:

Michel, Coline és Marilyn töltött fel újabb posztokat.

Skam Italia:

Giancarlo osztott meg egy fotósorozatot, továbbá Rocco és Ludovica is feltött egy-egy újabb képet. Nicholas Zerbini osztott meg továbbá egy képet, melyen nem csak az Italia-sok nagy része látható, hanem a Druckból ismert Lukas Alexander is! :)


Skam Espana:

Fernando Lindez osztott meg egy újabb Vogue fotósorozatot.

Skam NL:

Suus de Nies töltött fel újabb képeket instagramjára.

Druck:

Külön Lukastól is kaptunk azonban egy újabb képet, nem csak az Italias csoportképet! :)

Druck - Nora új insta posztja

2020.11.21. 15:37, Letti


Címkék: druck

wtfock - Broerrrs vlog

2020.11.21. 11:52, Letti

Feltöltötték Robbe-ék az újabb vlogjukat a csatornájukra. :)

Címkék: wtfock

Korábban kirakott ikonikus jelenetek posztok

2020.11.21. 11:24, Letti

Ugye így, hogy kitörlődött minden bejegyzésem gondoltam újra megosztom a kirakott nosztalgikus ikonikus jelenetek posztjaimat. Igaz itt már csak videókkal, leírás nélkül, csak hogy elérhetőek legyenek. :)


 

Címkék: nosztalgia